Add... στη ΓΝΩΣΗ με επίκεντρο τον Άνθρωπο

Η ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΡΩΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ», έχοντας κοινωνικό  χαρακτήρα, επενδύει στην τοπική κοινωνία / στους πολίτες / στον άνθρωπο / στο άτομο,  προσφέροντας δράσεις με κεντρικό άξονα την απόκτηση γνώσεων..

Για το σκοπό αυτό διοργανώνει τον Μάρτιο 2018, τον Α’ κύκλο σεμιναρίων με τίτλο:

«Add … στη ΓΝΩΣΗ»

➢ Γιατί  Add στη ΓΝΩΣΗ;

Ο σύγχρονος άνθρωπος μέσα από την πολλαπλότητα των ρόλων, υποχρεώσεων, αναγκών και προτεραιοτήτων, έχει ανάγκη από σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές για να αντεπεξέλθει με αρμονία σε όλους τους τομείς της ζωής του… Σήμερα περισσότερο από ποτέ, κάνοντας πράξη την δια βίου μάθηση, πέρα από απόκτηση νέων γνώσεων χρειάζεται  επαναπροσδιορισμός της γνώσης που έχουμε αποκτήσει …

➢ ΣΤΟΧΟΣ:

 Ο Α’ κύκλος σεμιναρίων  “Add.. στη ΓΝΩΣΗ” στοχεύει στην ανάπτυξη της Γνώσης, στην απόκτηση  Δεξιοτήτων, στην Επίτευξη Στόχων, στην Αρμονία και Ισορροπία … Στην Ποιότητα της Ζωής!

- Add στις ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ:

Και έχουμε τη Γνώση και την Δυνατότητα να βοηθήσουμε  κάθε έναν να πετύχει τους στόχους του.   Να συνυπάρξει αρμονικά με τον εαυτό του.  

- Add στην ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΣΤΟΧΩΝ:

Θέλουμε να μετέχουμε ενεργά και ανταγωνιστικά στην αγορά εργασίας, αξιοποιώντας σύγχρονους τρόπους προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης… Πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό;

-Add στην ΑΡΜΟΝΙΑ – ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ:

Αναζητούμε πάντα να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στους πολλαπλούς μας ρόλους. Να συνυπάρξουν μέσα μας… Πόσο το πετυχαίνουμε τελικά;

Ειδικότερα, το Μάρτιο θα διεξαχθούν τα κάτωθι σεμινάρια:

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: « Add Στη Δημιουργία Καριέρας: Χρονολόγιο καριέρας- Τρόποι και τεχνικές εύρεσης εργασίας»

Σκοπός του workshop είναι να προσφέρει στον υποψήφιο εργαζόμενο μεθοδικές λύσεις σκέψης για την είσοδο ή άνοδο/ καθιέρωση στην Αγορά εργασίας. Αρχίζοντας με μια απογραφή δεξιοτήτων, γνώσεων και πιστοποιημένης εκπαίδευσης δημιουργώντας ένα προσωπικό καμβά, που αποτυπώνονται τα παραπάνω.

Στη συνέχεια δημιουργείται ένα Χρονολόγιο καριέρας με σκοπό να καθοδηγήσει το άτομο να καλύψει τα τυχόν κενά στα πεδία ενδιαφέροντός του είτε μέσω εκπαίδευσης είτε μέσω carrier coaching. Να γίνει ένα οργανωμένο προσωπικό πρόγραμμα στόχων και ακολουθίας που θα καλύψει τις γνώσεις και τις δεξιότητες του στου τομείς ενδιαφέροντός του.

Καθοδήγηση και εκπαίδευση σε πλατφόρμες ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τη χρήση και διαχείριση επίσημων σελίδων με πλατφόρμες για κατάθεση στοιχείων με σκοπό την συμμετοχή τους σε προκηρύξεις θέσεων εργασίας, σε εκπαιδευτικά προγράμματα (Μεταπτυχιακά κλπ). Τρόπος σωστής συμπλήρωσης σε πλατφόρμες με τα απαραίτητα βήματα και ολοκλήρωσης της αίτησης και την αποστολή της.

Υπεύθυνη και εισηγήτρια του σεμιναρίου:

- Ευαγγελία Δέσποινα Παυλούς, εκπαιδευτικός, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και Υποψήφια Διδάκτωρ  του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πληρ: 6946722616

Ημερομηνίες: 1 Μαρτίου - 8 Μαρτίου - 15 Μαρτίου και 22 Μαρτίου

Ώρα: 16.00-19.00

Χώρος διεξαγωγής: Στην αίθουσα σεμιναρίων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Add Your Personal Branding at Social Media»

Τα Social Media είναι μέρος της καθημερινότητας μας! Στα Social Media μοιραζόμαστε προσωπικές μας στιγμές, επικοινωνούμε με τους φίλους και τους συνεργάτες μας, ενημερωνόμαστε και εκφράζουμε τις απόψεις μας…. Πώς είναι η εικόνα μας στον ψηφιακό κόσμο και πώς μπορεί να αλληλεπιδράσει και να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για μας, online αλλά και offline;

Πώς θα καταφέρουμε να «χτίσουμε» το προσωπικό και επαγγελματικό μας προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναδεικνύοντας τα προσόντα μας και τις δεξιότητες μας;

Στο workshop «Add… Your Personal Branding @ Social Media» θα μοιραστούμε πολλά και χρήσιμα εργαλεία ώστε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να γίνουν σύμμαχος στην ανάδειξη του καλύτερου μας εαυτού!

Υπεύθυνη και εισηγήτρια του σεμιναρίου:

- Κατερίνα Σταματελοπούλου,  Social Media Manager & Marketer

Πληρ: 6946234481

Ημερομηνίες: 14 Μαρτίου,  21 Μαρτίου   και 28 Μαρτίου  

Ώρα: 16.00-19.00

Χώρος διεξαγωγής: Στην αίθουσα σεμιναρίων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

3ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Add Στη Δική μου Ανάπτυξη»

Μιλώντας τόσο για ανάπτυξη γύρω μας τον τελευταίο καιρό, ξεχνάμε να ασχοληθούμε με την δική μας. Χανόμαστε κι απ’ τον ίδιο τον εαυτό μας βιώνοντας απομόνωση. Μήπως νιώθεις συχνά κι εσύ έτσι;

Φαντάσου να γίνεσαι ο δημιουργός της ζωής σου και να μετατρέπεις τον εσωτερικό κριτή σου και την φωνή που σε αμφισβητεί υπονομευτικά και σε συγκρίνει σε μια φωνή που σε ενδυναμώνει, σε ενθαρρύνει και σε κάνει να νιώθεις υπερήφανη για σένα.

Μπορείς να μάθεις να εκτιμάς και να αποδέχεσαι τον εαυτό και τη ζωή σου μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές και εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να δεις πού βρίσκεσαι, πού θες πραγματικά να πας και τι σ’ εμποδίζει σ’ αυτό. Όλα αυτά σ’ ένα σεμινάριο όπου σκοπό έχει να σε βοηθήσει να έχεις περισσότερη αυτοεκτίμηση, να είσαι κυρίαρχη της ζωής σου και να γίνεις το καλύτερο που μπορείς να γίνεις: να αναπτυχθείς και να νιώσεις ολοκλήρωση!

Το σεμινάριο «Add στην δική μου Ανάπτυξη» απευθύνεται σε γυναίκες άνω των 18, ασχέτως οικογενειακής ή εργασιακής κατάστασης.

Υπεύθυνες και εισηγήτριες του σεμιναρίου:

-η Σεβαστή Βόλα, life coach & εκπαιδευτικός

-η Μαρία Κωνστάντζου, κλινική ψυχολόγος.

Πληρ:6977656524 και  6945950904

Ημερομηνίες: 3 Μαρτίου,4 Μαρτίου, 10 Μαρτίου και 11 Μαρτίου

Ώρα: 10.30-13.30

Χώρος διεξαγωγής: Στην αίθουσα σεμιναρίων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

4ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: « Δημιουργώντας Ποιοτικό Χρόνο με τα Παιδιά μας»

Το συγκεκριμένο σεμινάριο  έχει ως στόχο του να ενεργοποιήσει εκ νέου τον γονέα και το παιδί και να στοχεύσει μέσα από δράσεις και λειτουργικά βιωματικά παραδείγματα γλωσσικών, σωματικών και θεατρικών ασκήσεων και παιχνιδιών στην ουσιαστική ποιοτική χρονική απόλαυση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου παιδιών και γονέων.

Στην εποχή της γρήγορης εκμάθησης, η συγκεκριμένη δράση προτείνει την παιδαγωγική αξιοποίηση του λειτουργικού αντικειμενικού χρόνου, που μπορεί να διαθέσει κάθε γονιός και φωτίζει ταυτόχρονα όλους τους εναλλακτικούς τρόπους συν- παιχνιδιού γονέων, μεγάλων και μικρότερων παιδιών. Απαντά επίσης σε ερωτήματα αναφορικά με :

• Πώς παίζουμε με τα παιδιά μας;

• Πώς διαβάζουμε λογοτεχνία μαζί με τα παιδιά μας;

• Πώς δημιουργούμε μαζί με τα παιδιά μας;

• Πώς χαιρόμαστε μαζί με τα παιδιά μας;

• Πώς νιώθουμε, διαχειριζόμαστε και βιώνουμε συναισθήματα μαζί με τα παιδιά μας;

 Ηλικιακά απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού, από Α’ έως  Στ’ Δημοτικού.

Υπεύθυνες  και εισηγήτριες του σεμιναρίου:

- Χάρις Κόντου, φιλόλογος με ειδίκευση στη Νέα Ελληνική Φιλολογία και στην Παιδική Λογοτεχνία, Υποψήφια Διδάκτωρ Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίο.

- Βίκυ Φυσίκα, εκπαιδευτικός με ειδικότητα στη ψυχολογία

Πληρ: 6981853755

Ημερομηνίες: 4 Μαρτίου, 11 Μαρτίου και 18 Μαρτίου

Ώρα: 10.00-14.00

Χώρος διεξαγωγής: Στα εκπαιδευτήρια ANOSIS

5ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:« Η Εκπαίδευση της Φωνής Εφόδιο Αποτελεσματικής Επικοινωνίας»

Ο στόχος του σεμιναρίου αυτού, είναι κατ αρχήν η εκμάθηση τεχνικών χρήσης της φωνής, ώστε να αποφεύγεται η καταπόνηση και η λανθασμένη χρήση της, με αποτέλεσμα πλήθος προβλημάτων. Παροδικών (κόπωση, βράχνιασμα) ή και χρόνιων (κάλοι - πολύποδες φωνητικών χορδών).

Ένας άλλος στόχος, είναι η συνειδητή χρήση του τρόπου που μιλάμε, με στόχο πιο ζωντανό κι εκφραστικό λόγο, άρα πιο αποτελεσματική επικοινωνία.

Απώτερος σκοπός της εν λόγω επιμόρφωσης, είναι να παρέχει τα εφόδια και τις τεχνικές, οι οποίες θα ενδυναμώσουν το άτομο που τα χειρίζεται, ώστε να έχει μια πιο δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση παρουσία, στον επαγγελματικό τομέα που δραστηριοποιείται. Επίσης να εξαλείψει κατά το δυνατόν, τις αναστολές και την αμηχανία που έχει κάποιος, όταν μιλά μπροστά σε ένα ακροατήριο άγνωστων ανθρώπων.

Ο γεμάτος νευρικότητα, άγχος και τρακ επαγγελματίας έχει ΤΟ ΛΟΓΟ ως εργαλείο της δουλειάς του, αλλά και ο υποψήφιος για μία θέση εργασίας που με τρεμάμενη φωνή, μάτια " καρφωμένα στο πάτωμα, και ιδρωμένα χέρια, απαντά στις ερωτήσεις της συνέντευξης, μπορεί, με τις κατάλληλες τεχνικές, να μετατραπεί σε έναν προικισμένο με θετική ενέργεια και αυτοπεποίθηση, ανταγωνιστικό επαγγελματία ομιλητή!

Εφαρμόζεται στον προφορικό λόγο, είτε ως ανάγνωση, είτε στην καθημερινή αυθόρμητη ομιλία.

Απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν τη «ρητορική» ως κύριο αντικείμενο της δουλειάς τους, και άρα η φωνή είναι το βασικό εργαλείο τους (Δάσκαλοι, Δικηγόροι, Ξεναγοί, Δημοσιογράφοι, Παρουσιαστές). Αλλά, και όπως προαναφέρθηκε, σε καθέναν που θέλει να κάνει τη φωνή του εργαλείο επαγγελματικής, και προσωπικής επιτυχίας!

Υπεύθυνη σεμιναρίου και εισηγήτρια:

-Ζωή Κοκκαλά, καθηγήτρια φωνητικής

Πληρ: 6946312573

Ημερομηνίες: 3 Μαρτίου, 10 Μαρτίου, 17 Μαρτίου και 24 Μαρτίου

Ώρα: 10.00-14.00

Χώρος διεξαγωγής: Στην αίθουσα σεμιναρίων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.