Μουσικοθεατρική παράσταση από  την Παρασκευή στο Παλιό Συσσίτιο

Τι συμβαίνει όταν ένας εκπαιδευτικός με μουσικές «ανησυχίες» συνεργάζεται με μία ηθοποιό; Η μουσικοθεατρική παράσταση το ΜΟΝΟΠΑΤΙ το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για έξι παραστάσεις, αρχής γενομένης από τη προσεχή Παρασκευή 2 Μαρτίου στο χώρο της  Πινακοθήκης Νεοελληνικής Τέχνης / Παλιό Συσσίτιο στη Παλιά Πόλη.
Πρόκειται για μία διαφορετική παράσταση όπου «κυριαρχεί» το ρεμπέτικο τραγούδι με συντελεστές τον Παναγιώτη Πολύζο και τη Σοφία Γαλανάκη (θεατρική ομάδα SO.PA).
Ο Παναγιώτης Πολύζος είναι καθηγητής Αγγλικών και διδάσκει σε σχολεία του νησιού μας, ενώ έχει πάρει και το πτυχίο στο Σύγχρονο Τραγούδι από το Ελληνικό Ωδείο. Έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με το θέατρο σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες και τα δύο τελευταία χρόνια ζει στη Ρόδο.
Η Σοφία Γαλανάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος της δραματικής σχολής "ΔΗΛΟΣ". Έχει παρακολουθησει σεμινάρια με τους: Δημήτρη Ήμελο, Αργύρη Χιώτη, Άρη Σερβετάλη, Θοδωρή Αμπαζή, Ταμίλα Κουλίεβα, Νικολάι Καρπώφ, Αλεξάνδρα Καζάζου. Έχει συνεργαστεί με τους : Στάθη Λιβαθινό, Χρυσηίδα Λιατζιβίρη, Όθωνα Λαμπρόπουλο, Παναγιώτη Κλίνη, Ιωάννα Μπακαλάκου, Οδυσσέα Κωνσταντίνου Ιωάννου, Βάσια Ατταριάν
Με αφορμή τη δουλειά που ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τις επόμενες ημέρες, ο Παναγιώτης Πολύζος μίλησε στη «Ροδιακή».

 

Εκτός από καλλιτέχνης είστε κυρίως εκπαιδευτικός. Πως αποφασίσατε να κάνετε αυτή την παράσταση;
Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι συνυφασμένος με τις τέχνες και τον πολιτισμό, οπότε δε θα μπορούσα εύκολα να κάνω διαχωρισμό των δυο ρόλων καθώς η μουσική και το θέατρο είναι βασικά στοιχεία της παιδείας μας. Η μουσικοθεατρική παράσταση το ΜΟΝΟΠΑΤΙ, λοιπόν, ξεκίνησε από την επιθυμία μας να συνεργαστούμε παντρευόντας τις δύο τέχνες που αγαπούμε και υπηρετούμε, εγώ τη μουσική και το τραγούδι και η Σοφία το θέατρο.
 
 Μουσικοθεατρική παράσταση λοιπόν! Τι ακριβώς θα περιλαμβάνει;
«Το Μονοπάτι» είναι μια παράσταση που έχει αρκετό τραγούδι αλλά βασίζεται σε μια ιστορία ανάμεσα στους δύο ήρωες μέσα στην οποία  εμπλέκονται εντέχνως και εξυπηρετούν κάποιο σκοπό ιστορίες από παλιούς ρεμπέτες που ίσως να μην είναι τόσο γνωστές. 
 
 Από ότι καταλαβαίνω το ρεμπέτικο «κυριαρχεί». Γιατί επιλέξατε αυτό το είδος της μουσικής;
Είναι ένα είδος μουσικής που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον πολιτισμό μας, ενώ όσο παλιό και να είναι δεν πάυει να είναι και σύγχρονο. Ταυτόχρονα, η πολιτιστική κληρονομιά που κουβαλάει είναι ατελείωτη και μέσα στις ιστορίες που διαβάσαμε για το ρεμπέτικο πήραμε την έμπνευση και αφορμή για να γράψουμε τη συγκεκριμένη παράσταση.
 
 Ποιοι οι συντελεστές της παράστασης και που θα μπορέσουμε να σας απολαύσουμε;
Η ομάδα απαρτίζεται από τη Σοφία Γαλανάκη και τον Παναγιώτη Πολύζο. Ωστόσο θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και πολλούς ακόμα φίλους που μας στηρίξαν και μας βοήθησαν ώστε σήμερα μετά από 5 μήνες προετοιμασίας να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε στον κόσμο «ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ». Ξεκινάμε Παρασκευή 2 Μαρτίου στο «Παλαιό Συσσίτιο» στον χώρο της «Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης» και έχουμε προγραμματίσει 6 παραστάσεις Παρασκευές και Σάββατα (2,3, 9, 10, 16 και 17 Μαρτίου). Στην πορεία θα ανακοινώσουμε και μια παράσταση η οποία θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά για ανέργους και ευπαθείς ομάδες.