70 χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα - 70 χρόνια Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δωδεκανήσου

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δωδεκανήσου γιορτάζει στις 7 Μαρτίου 2018 70 χρόνια από την ένωση με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με συνεχή παρουσία και προσφορά.  

Με την ευκαιρία του παραπάνω γεγονότος διοργανώνονται οι παρακάτω εκδηλώσεις: 
Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 στις 18.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλιτή τον Παλαιό Πρόσκοπο , δικηγόρο κ. Ιωάννη Χαρίτο με θέμα  «2 σημαντικές ημερομηνίες 31 Μαρτίου 1947 – 7 Μαρτίου 1948».                                      

«Μια φορά Πρόσκοπος – πάντα Πρόσκοπος»  , την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στις 11.00 το πρωί σε όλα τα Προσκοπικά Συστήματα της Δωδεκανήσου,  για όλους όσους υπήρξαν Πρόσκοποι ελάτε να παίξουμε μαζί για να ξαναζήσουμε προσκοπικές στιγμές .

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ι.Ζίγδη (πρ.Ακαδημίας) για το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ρόδου και για το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ρόδου, στην Αμαράντειο Σχολή για  το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ρόδου, στο Λόφο Φιλερήμου για  το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ιαλυσού, στο Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής για το 2ο Σύστημα Προσκόπων Κρεμαστής, έναντι αεροδρομίου για το 3ο Σύστημα Προσκόπων Παραδεισίου, στο Γυμνάσιο Σύμης για το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σύμης, στον προαύλιο χώρο του Επαρχείου Καλύμνου για  το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καλύμνου και στο Λακκί Λέρου για το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Λέρου. 

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 μετά την παρέλαση στο κτίριο της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου θα πραγματοποιηθεί απονομή Μεταλλίου Εξαιρέτων Πράξεων στη Σημαία της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου  , από τον Αναπληρωτή Γενικό Έφορο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Ιωάννη Σπύρου.

                                                                                  
Την ίδια ημέρα στο κτίριο της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου οι Ραδιοερασιτέχνες – Πρόσκοποι του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ρόδου θα βγουν στον αέρα με το ειδικό επετειακό διακριτικό (call sign)  SX5DODE .                                          

Όλοι οι Ραδιοερασιτέχνες- Πρόσκοποι είναι ευπρόσδεκτοι για να κάνουν επαφές με το ειδικό επετειακό διακριτικό.                                                                                                                  
« Ο δρόμος προς την ενσωμάτωση ».  Έκθεση προσκοπικού αρχείου ,έντυπου τύπου και προβολή βίντεο  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 από τις 16.00-20.00 , την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 από τις 11.00-14.00 , την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 από τις 17.00-20.30 και την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 από τις 11.00-14.00.