«Σε βάρος των πολιτών η μείωση  της φαρμακευτικής δαπάνης  που ευαγγελίζονται»

Να μην διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά τη θητεία τους στο υπουργείο Υγείας, κάλεσε τους πρώην υπουργούς, που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκος Φουτούλης.

«Ας μας απαντήσουν, ανέφερε, πως ένα φάρμακο της Novartis, επί των ημερών τους κόστιζε 148 ευρώ και σήμερα κοστίζει 44», διερωτώμενος παράλληλα που πήγε η διαφορά των 100 ευρώ.

«Ας μας απαντήσουν, συνέχισε, γιατί σε μια χώρα 10 εκ. ανθρώπων, αγοράστηκαν 18 εκ. εμβόλια. Γιατί σ’ ένα νησί 650 ανθρώπων, όπου οι ανάγκες για εμβόλια ήταν 150, δόθηκαν 1.450 εμβόλια».

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, υποστήριξε ότι αν μη τι άλλο υπάρχουν πολιτικές ευθύνες οι οποίες θα πρέπει ν’ αναζητηθούν.

«Δεν ξέρω αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, είπε, αυτό θα το διερευνήσει η Δικαιοσύνη, αλλά πολιτικές υπάρχουν, καθώς η τιμολογιακή πολιτική των φαρμάκων είναι αρμοδιότητα των πολιτικών», τονίζοντας παράλληλα πως και πριν το 2009 οι τιμές των φαρμάκων ήταν αυξημένες.

Πηγή: ΕΡΤ Ρόδου