Ήττα στη Σύρο για την Τελχινίδα

Ο ΑΣΕ Νεωρίου Σύρου θα είναι ο αντίπαλος του Νηρέα Καρδαμύλων στον τελικό της Ζ’ Περιφέρειας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βόλεϊ Νεανίδων. Η ομάδα της Σύρου νίκησε το βράδυ της Δευτέρας  στον δεύτερο ημιτελικό με 3-2 σετ την  Τελχινίδα  Ρόδου σε αναμέτρηση που έγινε στην Ερμούπολη.

Έτσι πήρε το… εισιτήριο για τον τελικό της Ζ’ Περιφέρειας (μετέχουν τα νησιά του Αιγαίου) όπου θα αναμετρηθεί με το Νηρέα Καρδαμύλων, που είχε κερδίσει πριν από 20 ημέρες στον πρώτο ημιτελικό με 3-0 σετ τον Ιωνικό Σάμου. Η ομάδα που θα κερδίσει τον τελικό, θα προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο βόλεϊ των Νεανίδων.

Τη Δευτέρα το βράδυ στην Ερμούπολη, η Ροδίτικη ομάδα έχασε στις λεπτομέρειες δικό της παιχνίδι, καθώς  ο ΑΣΕ Νεωρίου για να φτάσει στην επικράτηση έκανε τεράστια ανατροπή, καθώς βρέθηκε πίσω με 1-2 σετ όμως στο τέλος μπόρεσε να φτάσει στην επιτυχία.
 Η Τελχινίς πήρε το πρώτο σετ με 25-13, με το Νεώριο να ισοφαρίζει σε 1-1 σετ, αφού κέρδισε το δεύτερο με 25-22. Οι Ροδίτισσες πέρασαν μπροστά με 1-2 σετ αφού πήραν και το τρίτο με 28-26 μετά από συναρπαστικό αγώνα. 

Το Νεώριο στο τέταρτο σετ έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε σε 2-2 σετ, με 25-15, στέλνοντας έτσι το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. 
Στις λεπτομέρειες κρίθηκε το πέμπτο σετ με την ομάδα της Σύρου να το κερδίζει με 17-15 και να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό της Ζ’ Περιφέρειας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Δ΄ Ομίλου που ξεκινάει την 8η Μαρτίου έχει ως εξής: 
Δ' όμιλος
Πέμπτη 8 Μαρτίου - 1η αγωνιστική

Πρωταθλητής Ζ' Περιφέρειας - Μαρκόπουλο
Απόλλων Πατρών - Αιγάλεω
Παρασκευή 9 Μαρτίου - 2η αγωνιστική
Απόλλων Πατρών - Πρωταθλητής Ζ' Περιφέρειας
Αιγάλεω - Μαρκόπουλο
Σάββατο 10 Μαρτίου - 3η αγωνιστική
Μαρκόπουλο - Απόλλων Πατρών
Πρωταθλητής Ζ' Περιφέρειας - Αιγάλεω.