Ρόδος: Πατέρας μαθήτριας χειροδίκησε σε οδηγό λεωφορείου του ΡΟΔΑ

Περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον οδηγού λεωφορείου του ΡΟΔΑ, από γονέα μαθήτριας, καταγγέλλει το συνδικάτο εργαζομένων με ανακοίνωσή του.

Πιο συγκεκριμένα το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Συγκοινωνιών και στα Αστικά – Υπεραστικά ΚΤΕΛ Ν. Δωδεκανήσου αναφέρει τα εξής:

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ του Συνδικάτου μας και σε συνεννόηση με την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  μας αλλά και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ  και την επιχείρηση μας , αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε δίωρη  στάση εργασίας  αύριο Παρασκευή 02/ 03/ 2018 από της 10:00 έως 12:00 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συμβάν που έγινε την Τρίτη 27 /02 / 2018 σε μαθητικό δρομολόγιο .

Γονέας μαθήτριας χειροδίκησε  τον  οδηγό του λεωφορείου γιατί τόλμησε ο οδηγός να ζητήσει από την κόρη του το μαθητικό  πάσο.

Το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά αυτά αυξάνονται  επικίνδυνα .

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουνε ότι ο οδηγός προσπαθεί να κάνει την δουλειά του σωστά εκτελώντας τις  διαδικασίες και τις εντολές που υπάρχουν από την επιχείρηση και την νομοθεσία .

Θα πρέπει όλοι οι επιβάτες  να καταλάβουνε ότι και ο οδηγός-σταθμάρχης – ελεγκτής  είναι  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ που προσπαθεί να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί  και με ότι μέσα του προσφέρουν για να κάνει την δουλειά του .

Η υπομονή μας  εξαντλήθηκε για τα περιστατικά αυτά και κάνοντας αρχή από αυτό το περιστατικό προχωρήσαμε μαζί με την επιχείρηση  στην κατάθεση μήνυσης εναντίον του Κυρίου αυτού αλλα και οποιαδήποτε άλλου στο μέλλον έχει παρόμοια συμπεριφορά εναντίον εργαζόμενου της επιχείρησης και μέλους του Συνδικάτου μας.

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, στην οποία αναφέρει τα εξής:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση που δέχτηκε οδηγός λεωφορείου του ΡΟΔΑ από πολίτη σε ώρα εργασίας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μόνο. Επανειλημμένα έχουμε γίνει μάρτυρες επιθέσεων πολιτών σε βάρος εργαζομένων, που απλά έκαναν τη δουλειά τους. Θυμίζουμε το περιστατικό με οδηγό τουριστικού λεωφορείου, εργαζόμενους στη ΔΕΗ, στη ΔΕΥΑΡ, κλπ.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να δέχονται επιθέσεις τέτοιου είδους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και προειδοποιούμε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές από εμάς και δεν θα μένουν αναπάντητες.

Το Ε.Κ.Ρ. στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους του ΡΟΔΑ και στηρίζει την απόφαση του συνδικάτου για προκήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το παραπάνω περιστατικό.