Πως εορτάστηκε στη Ρόδο η συμπλήρωση μιας δεκαετίας από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΕΟΡΤΑΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ,  ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΕΡΙΩΘΟΥΜΕΝΑ  ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΘΑ ΡΙΨΟΥΝ ΣΗΜΑΙΑΣ

Ανεκοινώθη αρμοδίως ότι κατά τον τριήμερον εορτασμόν επί τη επετείω της Ενσωματώσεως της Δωδ/σου, θα αφιχθούν εις Ρόδον δύο λόχοι πεζικού, ένας λόχος ορεινών καταδρομών, διμοιρία της Σχολής Ευελπίδων, η Μουσική της Φρουράς Αθηνών τμήματα της Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας Ναυτικόν άγημα και μαθηταί της Σχολής Δοκίμων και της Σχολής Ικάρων.

Επίσης θα καταπλεύσουν εις την Ρόδον εν αντιτορπιλλικόν του οποίου θα επιβαίνουν οι επίσημοι τα πολεμικά “Θεμιστοκλής” και “Πυρπολητής”, τα αρματαγωγά “Αξιός” και “Πηνειός” και άλλαι μονάδες του Στόλου, αι οποίαι εν συνεχεία θα επισκεφθούν και τας άλλας νήσους του Δωδεκανησιακού συγκροτήματος.
Κατά την διάρκειαν του εορτασμού αεριωθούμενα αεροσκάφη της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας θα υπερίπτανται της Δωδεκανήσου και θα ρίψουν εις όλας τας νήσους σημαίας, φερούσας τας ημερομηνίας της Ενσωματώσεως και της Δεκάτης Επετείου.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Κατόπιν ενεργειών της Ενώσεως Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, η τοπική επιτροπή της Εργατικής Εστίας ενέκρινε την διάθεσιν πιστώσες, δια την πραγματοποίησιν εκδρομής των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου ανά την Ρόδον, με σταθμόν εις Λίνδον.

ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΑΝ ΤΡΙΤΗΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΝΕΛΑΒΟΝ ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΟΝ ΣΚΑΦΟΣ
Δύο ναύται διέφυγον κολυμβώντες

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Η ΤΥΧΗ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ
ΑΘΗΝΑΙ, 1.
Κατά τηλεγράφημα εκ Καλύμνου προς το Υπουργείον Εσωτερικών το πετρελαιοκίνητον “Πρωτεύς” νηολογίου Καλύμνου συνελήφθη υπό των Τούρκων την παρελθούσαν Τρίτην, παρά την νησίδα Μαράλι η οποία ευρίσκεται δυτικώς της περιοχής Αντισέπου της Τουρκίας.
Εις το τηλεγράφημα προστίθεται ότι αγνοείται η τύχη του Χαρ. Μαυροθαλασσίτη, οι δε έτεροι δύο Γ. Καραβελαντζής και Π. Μισομικές οίτινες ευρίσκοντο επί του πλοίου διέφυγον κολυμβώντες.

ΤΟ ΝΕΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ  ΤΩΝ ΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΩΝ
Το νεοεκλεγέν συμβούλιον του σωματείου υποδηματοποιών καταστηματαρχών Ρόδου, συνελθόν προχθές κατηρτίσθη εις σώμα ως εξής: Πρόεδρος: Ιωσήφ Κασαπίδης, αντιπρόεδρος Απόστολος Μαρκουλής, Γραμματεύς Νικόλαος Γιαλλούσης, Ταμίας Στέργος Χατζηστέργου, σύμβουλοι: Στέλιος Καζής, Μικές Ζαχαρίου και Μιχαήλ Πίτσας.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΣΤΗΛΗ  ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ
Ηρχισεν η ετοιμασία της αναμνηστικής στήλης των Ηρώων, η οποία φιλοτεχνείται από τινος. Εις την στήλην αναγράφονται δια χρυσών γραμμάτων τα ονόματα όλων των Δωδεκανησίων ηρώων.