Στήριξη στον ημιμαραθώνιο των Απολλώνων

Με καλό καιρό θα διεξαχθεί ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Απολλώνων την ερχόμενη Κυριακή στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου αφού η μετεωρολογική πρόγνωση δείχνει απλώς συννεφιά.

Η αγωνόδικος επιτροπή έχει οριστεί από το Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Δωδεκανήσου με αλυτάρχη τον Σάββα Χατζηνικολάου, κριτές άφιξης και χρονομέτρες την Έφη Καστελοριού, την Γιώτα Ιωάννου και τον Μανώλη Κυριαζάκο και κριτή διαδρομής τον Γιάννη Μώρο.

Στον αγώνα θα βοηθήσει η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου με πέντε οχήματα και δεκαπέντε άτομα, για να καλύψουν τα «τυφλά» σημεία της διαδρομής και μαζί με ένα περιπολικό από το αστυνομικό τμήμα Σαλάκου θα συντονίσουν σε ό, τι αφορά την ομαλή κίνηση των αυτοκινήτων.

Την υγειονομική κάλυψη του αγώνα θα φροντίσει ο γιατρός Νικόλας Χατζηνικόλας που θα κυκλοφορεί στη διαδρομή με το ποδήλατό του και οι Εθελοντές Σαμαρείτες, ενώ ο δήμος της Ρόδου και ο ΡΟΔΑ θα βοηθήσει με την προσφορά λεωφορείου από τη Ρόδο προς Απόλλωνα και για την επιστροφή μετά τον αγώνα. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει την Κυριακή του αγώνα από το Σαν Φραντζίσκο στις 08.15 και θα φύγει από τα Απόλλωνα μετά το τέλος των απονομών.

Ο πρώτος αθλητής της γενικής κατάταξης θα έχει δώρο μια διανυκτέρευση για δυο άτομα στο ξενοδοχείο Έλαφος στον προφήτη Ηλία, προσφορά του ξενοδοχείου.  

Ως γνωστόν, ο αγώνας είναι μια πρωτοβουλία της «Νίκης» Ρόδου με συνδιοργανωτές τον δήμο Ρόδου, την κοινότητα Απολλώνων, τον πολιτιστικό σύλλογο «Νέοι Ορίζοντες» Απολλώνων, τον αθλητικό σύλλογο «Απόλλων» Απολλώνων, και τον αγροτουριστικό σύλλογο γυναικών Απολλώνων «οι Απολλωνιάτισσες».
 Μεγάλη συμμετοχή κάθε χρόνο έχει η ομάδα τριάθλου «ο Απόλλων» που το έχει εντάξει στις αγωνιστικές δραστηριότητες της.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί μέσα από το χωριό των Απολλώνων και οι αθλητές θα περάσουν από τα Πλατάνια, την Ελεούσα, το Φουντουκλί, θα φτάσουν κοντά στο ξενοδοχείο Έλαφος στον προφήτη Ηλία όπου θα γίνει αναστροφή και θα κατηφορίσουν, για μια μικρή απόσταση, θα επιστρέψουν στον ίδιο δρόμο, για να στρίψουν δεξιά και τελικά να κατηφορίσουν προς τα Απόλλωνα και να τερματίσουν στην πλατεία των Απολλώνων. Οι απονομές θα γίνουν στην κοινοτική αίθουσα του χωριού.  

 Στα νέα τμήματα της διαδρομής έχει προστεθεί ένα ανηφορικό 8 περίπου χιλιομέτρων από την Ελεούσα μέχρι τον προφήτη Ηλία, όπου τα 3 χιλιόμετρα μετά το Φουντουκλί (από το 11,5 μέχρι το 14,5) έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Το τελευταίο κομμάτι, 4 με 5 χιλιόμετρα, μετά τον προφήτη Ηλία είναι σε απότομη κατηφόρα με 6 στροφές για 2 χιλιόμετρα περίπου (η κατάβαση προς Απόλλωνα), όπου θέλει προσοχή για αποφυγή τραυματισμών.  
Θα υπάρχουν πέντε στάσεις ανεφοδιασμού με νερά στο 6ο, 9ο , 12ο , 15ο και 18ο χιλιόμετρο ενώ οι ενδείξεις αποστάσεων και η αναστροφή είναι έτοιμα σημειωμένα στη δεξιά πλευρά του δρόμου.
Στον τερματισμό θα υπάρχει μικρός μπουφές με νερά, χυμούς, καφέ, τσάι και φρούτα, διάφορα σνακ και μακαρονάδα.

 Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι αθλητές κι αθλήτριες επιθυμούν στον αγώνα, με δική τους ευθύνη για την προσωπική τους υγεία, ασχέτως του αν ανήκουν σε σωματείο ή είναι ανεξάρτητοι.
 Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται 17.00 -21.00 έως αύριο στην εξέδρα στίβου του ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» ενώ την Κυριακή στα Απόλλωνα έως και μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα θα μπορούν να το πράξουν όσοι το επιθυμούν.

 Θα ισχύσουν όλες οι κατηγορίες ηλικιών σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ:   έως 18, 18-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70+ για τους άντρες και για τις γυναίκες οι ίδιες με μια περισσότερη αφού θεωρούνται βετεράνες από τα 30, οπότε οι πρώτες είναι έως 18, 18-29, 30-34 και συνεχίζουν κανονικά.

Οι πρώτοι αθλητές – αθλήτριες σε κάθε κατηγορία θα κερδίσουν κύπελλο, χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο ανάλογα με την κατάταξη τους ενώ σε  όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δίπλωμα κατάταξης – συμμετοχής και αναμνηστικό μετάλλιο για όσους δεν βρεθούν στις τρεις πρώτες θέσεις των κατηγοριών. Επίσης θα υπάρχει κύπελλο στον πρώτο της γενικής κατάταξης και στην πρώτη γυναίκα.
Φέτος βοήθησαν αρκετοί χορηγοί εκτός από τους συλλόγους των Απολλώνων για να μπορέσει να γίνει εφικτή και σωστή η διοργάνωση του ημιμαραθωνίου αγώνα και να διατηρηθεί η τυπική συνδρομή για τους αθλητές στα 5 ευρώ.  

Οι χορηγοί του αγώνα είναι: “ΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΑ” παραδοσιακό εστιατόριο, “ARISTA” σούπερ μάρκετ, “ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ”, “ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ”, “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ” ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, “RONDA”, “AROMA” café, “BOWLING HALL”, “ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ” κομμωτήριο, “ΠΑΡΑΓΚΑ” μαγειροτεχνείο, “ΓΙΑΡΕΝΗΣ” εστιατόριο, “ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ” τοπικά είδη, “GEM TRAVE”, “ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Ι & ΣΙΑ ΕΕ”λογιστικό γραφείο, “ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚ ΥΙΟΙ ΟΕ”, “ΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ” ιχθυοπωλείο, “GONDOLA” πιτσαρία, “VARGAS sport”, “PRINT FACTORY”, “ΒΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ” κηποτέχνης, “ELAFOS HOTEL”, “ΤΡΟΠΑΙΟΝ” κύπελλα - μετάλλια.

Έχει δημιουργηθεί ομάδα ‘ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Σορωνή – Απόλλωνα στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου’ στο facebook όπου υπάρχουν πληροφορίες για τις αλλαγές του αγώνα, αποτελέσματα και φωτογραφίες από τους προηγούμενους του 2017, 2016, 2015, 2014 και του 2013 και θα προστεθούν και όλοι οι άλλοι σιγά – σιγά.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν στην ομάδα στο facebook ή στο 6931848664 με τον Σάββα Χατζηνικολάου υπεύθυνο της διοργάνωσης του αγώνα.