Κάλπες και στη Ρόδο για το Κίνημα Αλλαγής

Με πρωταρχικό στόχο να βγει ο χώρος ενωμένος από το ιδρυτικό συνέδριο που πραγματοποιείται μέσα στο Μάρτιο, στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στην περιοχή μας παραχώρησαν, χθες το μεσημέρι, συνέντευξη τύπου για τις διαδικασίες ανάδειξης συνέδρων αλλά και για την ημερίδα που διοργανώνουν στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, τη συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο κ. Δημήτρης Παμπάκας ο οποίος είναι  Επικεφαλής της ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας στα νότια Δωδεκάνησα, ο κ. Αντώνης Κολιάδης ο οποίος είναι επικεφαλής της ίδιας Επιτροπής για το Νότιο Αιγαίο και τα μέλη της διακομματικής συντονιστικής επιτροπής συνεδρίου νότιας Δωδεκανήσου κ.κ. Νίκος Βασιλαράς, ο οποίος είναι επίσης μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου και Μανόλης Παπαδόπουλος.

Συγκεκριμένα, το Κίνημα Αλλαγής στην περιοχή μας θέλησε να ενημερώσει για τις διαδικασίες σχετικά με το επικείμενο συνέδριό του στις 16, 17 και 18 Μαρτίου, το οποίο θα είναι και το ιδρυτικό του κινήματος. Όπως εξήγησε ο κ. Παμπάκας, η εγγραφή των μελών για να ψηφίσουν τους υποψήφιους σύνεδρους έληξε χθες τα μεσάνυχτα.

Όσοι, όμως, έχουν εγγραφεί ως μέλη στο Κίνημα κατά τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια εγγραφή παρά μόνο να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους και ν’ αλλάξουν τυχόν το εκλογικό τμήμα στο οποίο επιθυμούν να ψηφίσουν γιατί η διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές είναι ότι το μητρώο δεν είναι ανοιχτό, θα είναι με εκλογικούς καταλόγους και όσοι έχουν εγγραφεί ως μέλη έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στην ψηφοφορία αυτή.

Οι υποψηφιότητες των υποψήφιων συνέδρων κλείνουν σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι και η απόσυρσή τους το Σάββατο 3 Μαρτίου επίσης στις 12 το μεσημέρι.

Η εκλογική διαδικασία θα λάβει χώρα στις 11 Μαρτίου, θα στηθεί μία κάλπη σε όλη τη Ρόδο όπως και μία κάλπη σε κάθε νησί της νότιας Δωδεκανήσου. Εκείνο που περιμένουν είναι να επιβεβαιώσουν το χώρο που θα διεξαχθεί η διαδικασία στη Ρόδο.

Ενημέρωσε, ακόμη, για τους συνέδρους που εκλέγονται στο νότιο Συγκρότημα της Δωδεκανήσου: Θα είναι είκοσι για το νησί της Ρόδου και από ένας σε κάθε νησί του νοτίου Συγκροτήματος (σ.σ. σε Κάρπαθο, Καστελόριζο, Σύμη, Τήλο, Χάλκη και Κάσο). Συνολικά, οι σύνεδροι στα Δωδεκάνησα θα είναι 38 και οι υπόλοιποι μοιράζονται στο Βόρειο Συγκρότημα. Η Κως θα έχει 6, η Κάλυμνος 2, Αστυπάλαια-Λέρος-Πάτμος-Νίσυρος από 1.

Ο κ. Κολιάδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι  στόχος στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία είναι αφενός η εκλογή των συνέδρων αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι να πορευτούν ενωμένοι, προέρχονται ούτως ή άλλως, σχεδόν στο σύνολό τους, από τον ίδιο πολιτικό και ιδεολογικό χώρο όλοι. Έτσι, να ξεκινήσει η διαδικασία της συγκρότησης ενός ενιαίου πολιτικού φορέα και ουσιαστικά να αποτελέσουν τον καταλύτη για την σταθερότητα στη χώρα.

Τόνισε, ακόμη, ότι «η επόμενη του συνεδρίου θα μας βρει με ένα συγκεκριμένο σχέδιο, με συγκεκριμένες απόψεις και συγκεκριμένους στόχους για όλα τα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν τα τελευταία σχεδόν δέκα χρόνια τη χώρα μας, από τότε που ξεκίνησε η χρηματοοικονομική και κοινωνική κρίση». Ανέφερε, επίσης, ότι, όπως του μεταφέρεται και από το Βόρειο Συγκρότημα και από τις Κυκλάδες, πορεύονται με έντονους ρυθμούς καταρχήν για την εκλογή των συνέδρων αλλά υπάρχει ένα ενωτικό κλίμα και μία αισιοδοξία ότι, πλέον, μετά το συνέδριο, θα μπορέσουν να πείσουν τον κόσμο. 

Τέλος, ο κ. Βασιλαράς ενημέρωσε για την ημερίδα που διοργανώνουν αύριο Σάββατο 3 Μαρτίου, στις 5:30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Πλάζα», στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου. Η ημερίδα έχει ως θέμα «τουρισμός και κοινωνικός ιστός» επειδή, όπως είπε,  αντιλαμβάνονται ότι η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού στην περιοχή μας έχει αντίκτυπο στον κοινωνικό ιστό. Μάλιστα, έχουν προσκαλέσει εκπροσώπους του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εμπόρων, του Ιατρικού Συλλόγου κ.ά.