Εγκρίθηκε ο απολογισμός του Εργατικού Κέντρου

Πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο της Ρόδου η Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του, κατά την οποία εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός  του 2017,  ο Οικονομικός Προϋπολογισμός του 2018 και ο Προγραμματισμός Δράσης  του 2018 ενώ δεν έλειψαν οι «βολές» από πλευράς της μειοψηφίας.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΡ:
Με μεγάλη συμμετοχή των Αντιπροσώπων των Σωματείων – μελών του Ε.Κ.Ρ. πραγματοποιήθηκε  η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Ε.Κ.Ρ, την Τετάρτη, 28 Φλεβάρη 2018. Στο Συνέδριο πήραν μέρος 93 Αντιπρόσωποι σε σύνολο 113, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Εκλέχθηκε τριμελές Προεδρείο αποτελούμενο από τους συναδέλφους Καψάλη Περικλή, Χατζηχριστοδούλου Βασίλη, Τσουρούτη Μιχαήλ.

Στη Συνέλευση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΟΥ Δωδ/σου Θ. Στεφανάκης, ο οποίος και απεύθυνε χαιρετισμό, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γ .Γκουτζιαμάνη.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ Σάββας Χατζησάββας, παρουσίασε τον Διοικητικό Απολογισμό του 2017, ο Γεν. Γραμματέας Νίκος Τριπολίτης, τον Προγραμματισμό Δράσης για το 2018 και ο Ταμίας Παναγιώτης Εγγλέζος τον Οικονομικό Απολογισμό του 2017 και τον Οικονομικό Προϋπολογισμό του 2018. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των συνέδρων και αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για την πορεία του εργατικού κινήματος της περιοχής μας από εκπροσώπους σωματείων και παρατάξεων.

Στη μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε ψήφισαν 90 Αντιπρόσωποι του Ε.Κ.Ρ.  Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις του Προεδρείου.  Συγκεκριμένα:
Ο Διοικητικός Απολογισμός της Διοίκησης, με 72 υπέρ και ποσοστό 81 %  και 18 κατά. 
Ο Οικονομικός Απολογισμός, με 73 υπέρ  και ποσοστό 82 %  και 17 κατά.
Ο Οικονομικός Προϋπολογισμός, με 73 υπέρ και ποσοστό 82 %  και 17 κατά  
Ο Προγραμματισμός Δράσης, με 72 υπέρ και ποσοστό 81%  και 18 κατά.
Το Συνέδριο ομόφωνα ενέκρινε ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζει τις απολύσεις στα Ξενοδοχεία της ALDEMAR και στο ΚΑΖΙΝΟ Ρόδου, στηρίζει τους απολυμένους και ζητά την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Ο κ. Πότσος
Κριτική στη στάση που τηρεί η πλειοψηφία του ΕΚΡ άσκησε, σε δηλώσεις του χθες, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο της Ρόδου, κ. Τάκης Πότσος, αφού η παράταξη της  ΔΑΣ συμμετέχει στο ΠΑΜΕ.

Όπως είπε, λοιπόν, θεωρούν ότι ήταν μία γ.σ. που ουσιαστικά υποβαθμίστηκε από την ίδια την πλειοψηφία για το γεγονός ότι έγινε Τετάρτη που είναι εργάσιμη ημέρα και οι αντιπρόσωποι είναι εργαζόμενοι. Έτσι, δεν δόθηκε η δυνατότητα του χρόνου έκφρασης του κόσμου αυτού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλειοψηφία, για άλλη μία φορά, υπερασπίστηκε την πολιτική γραμμή της ΓΣΕΕ η οποία, με  δηλώσεις του Προέδρου της, είπε ότι η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της, όταν η ίδια η κυβέρνηση καταργεί αυτό το όπλο των εργαζομένων, όταν έχει κατατεθεί από την Ομοσπονδία των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην ΠΟΞ μία σύμβαση που στις νησιωτικές περιοχές οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν επτά ημέρες, χωρίς ρεπό, και αυτά θα τα παίρνουν στο τέλος της σεζόν, κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι θα υπάρξει και μείωση του μισθού.

Έτσι, η παράταξή τους καταψήφισε και τον προγραμματισμό και τον απολογισμό ο οποίος, όπως είπε, ουσιαστικά στηρίχθηκε σε μία σειρά από ανακοινώσεις. Μάλιστα, κατά τον ίδιο, έγινε μία προσπάθεια από την πλειοψηφία να υπερασπιστεί και την πολιτική της Δημοτικής Αρχής αλλά γνωρίζουν ότι σε πολλά σημεία είναι συγκοινωνούντα δοχεία ενώ δεν απάντησαν γιατί η πλειοψηφία δεν κατέβηκε να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους της καθαριότητας που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και γιατί δεν κατήγγειλαν την ιδιωτικοποίηση της.

Συνοψίζοντας ο κ. Πότσος, είπε ότι τα βασικά ζητήματα έμειναν αναπάντητα και οι ίδιοι γνωρίζουν το συσχετισμό δύναμης του ΕΚΡ αλλά εκείνους τους ενδιαφέρει ο συσχετισμός στην κοινωνία.