Ο διεθνοποιημένος Μαραθώνιος Ρόδου

Ο διεθνοποιημένος Μαραθώνιος Ρόδου

Ο διεθνοποιημένος Μαραθώνιος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 157 ΦΟΡΕΣ

Βάσει των πρώτων στοιχείων το 60% των συμμετοχών για τους αγώνες της 29ης Απριλίου προέρχονται από το εξωτερικό

Καθώς περνούν τα χρόνια ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου μεγαλώνει, ξεπέρασε τις …παιδικές του ασθένειες, όπως ανέφερε χθες στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, Νίκος Πολιάς κι ετοιμάζεται φέτος να υποδεχτεί χιλιάδες δρομείς τόσο στη διαδρομή των 42.195μ., όσο και σ’ αυτές του ημιμαραθωνίου, των 5 και 10χλμ., αλλά και των 1000μ. για μαθητές-μαθήτριες δημοτικών σχολείων.

Στο ξενοδοχείο PLAZA, χώρο παραλαβής υλικού της διοργάνωσης από τους συμμετέχοντες, έγινε χθες το μεσημέρι η πρώτη συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής για φέτος με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και δόθηκαν τα πρώτα στοιχεία των αγώνων της 29ης Απριλίου. Χαρακτηριστικό είναι πως, με βάση τα έως τώρα στοιχεία, το 60% των συμμετοχών αφορούν αθλητές εκτός Ελλάδος, με τη μεγαλύτερη μερίδα να έχουν οι Γάλλοι, οι Αμερικάνοι, οι Βρετανοί και οι Γερμανοί.

Αυτό δείχνει πια ότι ο αγώνας στο νησί μας έχει διεθνοποιηθεί και τα επόμενα χρόνια θα σημειώσει τέτοια πρόοδο που θα αποτελεί και πόλο έλξης για δρομείς με επιδόσεις κάτι παραπάνω από δύο ώρες. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου και τον ΔΟΠΑΡ καθώς και με τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ έχει συμπεριληφθεί στο επίσημο καλεντάρι της AIMS.

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου, ανέφερε ξεκινώντας κάποια σημαντικά στοιχεία για την ανάπτυξη αυτής της ιδέας (με εμπνεύστρια την ίδια ως εθελόντρια) πριν πέντε χρόνια, καθώς πλέον έχει συνδεθεί άμεσα με τον τουρισμό σε συνεργασία με τους tour operators , την αδελφοποίηση με τον Μαραθώνιο Λάρνακας και τη στήριξη από τον ΕΟΤ και τον ΣΕΤΕ για την όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή χρονιά με τη χρονιά. Επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους χορηγούς των αγώνων, αναλυτική αναφορά των οποίων θα υπάρξει το επόμενο διάστημα.

Όταν πήρε εν συνεχεία το λόγο ο Στέφανος Κυριαζής, πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, στάθηκε περισσότερο στη συνεργασία των φορέων για τη διοργάνωση των αγώνων, αποτελώντας πια για όλους πρόκληση η συμμετοχή όλο και περισσότερων δρομέων ώστε να υπάρχουν απτά αποτελέσματα από την προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Ο Βασίλης Ζήκας, πρόεδρος της ΕΑΣ Δωδεκανήσου, σημείωσε πως θα γίνει ό, τι είναι δυνατόν, όπως κάθε χρονιά, ώστε να κυλήσουν τα πάντα άψογα στο κομμάτι οργάνωσης του τεχνικού μέρους των αγώνων για την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος και τη χαρά, πάνω απ’ όλα, της συμμετοχής αθλητών κι αθλητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Δήμο και τον ΣΕΓΑΣ ώστε να υπάρξει κατ’ αρχάς η συμμετοχή απ’ όλες τις ηλικίες, να αναδειχθεί η πολιτισμική κληρονομιά του νησιού με το φυσικό κάλλος, παράλληλα με την κοινωνική προσφορά. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανάγνωσε χαιρετισμό του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού, που λόγω υποχρεώσεων, δεν μπορούσε να δώσει το παρών.

Ως εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ και μέλος του ΔΣ του, ο Μιχάλης Παυλούς μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου Κώστα Παναγόπουλου και του γενικού γραμματέα Βασίλη Σεβαστή, με τις ευχές τους για επιτυχία του Μαραθωνίου Ρόδου.

Στρατηγικός στόχος, όπως συνέχισε, είναι η διεθνοποίηση της διοργάνωσης με την κατάλληλη στήριξη από τους φορείς για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ δεν παρέλειψε να ανακοινώσει την προσπάθεια και από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ γι’ αυτό με τον ορεινό δρόμο στον Προφήτη Ηλία, που φέτος είναι προγραμματισμένος για τις 18 Μαρτίου με πάνω από 600 συμμετοχές, απ’ όσο υπολογίζεται.

Πολλά επίσης χρήσιμα στοιχεία για τους αγώνες ανέφερε ο Νίκος Πολιάς, όπως σημειώθηκαν κάποια παραπάνω, για τη μεγαλύτερη πια εμπειρία που απέκτησε το προσωπικό διοργάνωσης των αγώνων. Τόνισε πως ο Μαραθώνιος της Ρόδου σε τεχνικό επίπεδο δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα απ’ αυτούς του εξωτερικού, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η διεξαγωγή στο νησί του Run Greece για την απόκτηση δρομικής κουλτούρας.

Έτσι, η μια διοργάνωση μπορεί να υποστηρίξει την άλλη. Η νέα αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του Μαραθωνίου, η θέσπιση χρηματικών επάθλων, αλλά και η συνεργασία με τους αγώνες στην Καλλίπολη και τη Λάρνακα λειτουργούν ευεργετικά στο κομμάτι αναβάθμισης των συμμετοχών.

Ήδη το 60% των δηλώσεων αφορούν αθλητές του εξωτερικού, κυρίως από Γαλλία, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία, γι’ αυτό αναμένεται να σημειωθεί φέτος ρεκόρ παρουσιών. Πολύ πιθανόν είναι να υπάρξουν κι αυτές σημαντικών αθλητών με χρόνους κάτι παραπάνω από τις δύο ώρες ώστε να αναπτυχθεί μια άλλου είδους διαφήμιση μέσω αυτού. Τέλος, η χρονική περίοδος είναι σημαντική, αφού ο καθένας μπορεί να συνδυάσει την παραμονή του στη Ρόδο για ένα τετραήμερο λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι εγγραφές για το Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, αλλά και τους αγώνες των 10 χλμ., 5 χλμ. και 1.000 μέτρων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ανανεωμένη ιστοσελίδα www.rhodesmarathon.gr, που έχει πλούσιο πληροφοριακό και οπτικό υλικό για τη διοργάνωση.

Εγγραφές γίνονται καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής (09.00-13.00) και στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου στην οδό Βύρωνος 1.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές:
https://rhodesmarathon.gr
Facebook
: https://www.facebook.com/roads2rhodes
Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes
Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2241030145 (καθημερινές 09.00-13.00)

Διαβάστε ακόμη

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης

Μοναδικές εμπειρίες για τους Παίδες του Κολοσσού στο Μαρμαρίς

Καλή η παρουσία της Κωνσταντίνας Ρεντοπούλου στο «Hereya Open» της Σόφιας