Αθωώθηκαν δύο επιχειρηματίες για  συκοφαντική δυσφήμηση υπαλλήλου

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, δύο επιχειρηματίες οι οποίοι κατηγορούνταν για συκοφαντική δυσφήμηση από κοινού σε βάρος πρώην υπαλλήλου τους.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε ο πρώην υπάλληλος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο επιχειρηματίες κατηγορούνταν ότι στις αρχές του 2014 έστειλαν εξώδικο στον πρώην υπάλληλο τους όπου και ανέφεραν ότι περίπου ένα χρόνο νωρίτερα είχε απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά κατά την ώρα της εργασίας του καθώς ασπάστηκε στα χείλη άλλον άνδρα, και ότι δήθεν τον συγχώρεσαν για αυτή του τη συμπεριφορά, ωστόσο ο ίδιος μερικούς μήνες αργότερα παρενόχλησε σεξουαλικά και θώπευσε στα γεννητικά όργανα άλλον άνδρα και ότι ένεκα της παρατήρησης  που του έγινε από τους κατηγορουμένους, θίχτηκε ανεπανόρθωτα με αποτέλεσμα να παραιτηθεί από την εργασία του.

Στη μήνυσή του ο πρώην υπάλληλος ανέφερε δε πως όλα αυτά ήταν ψευδή και πως ουδέποτε παρενόχλησε σεξουαλικά τον οποιονδήποτε και πως απολύθηκε και όχι παραιτήθηκε από τους πρώην εργοδότες του.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Δημήτρη Ζιώγα και Κώστα Χαλκιά απάλλαξε τους δύο επιχειρηματίες από κάθε κατηγορία, κρίνοντας τους αθώους.

Σημειώνεται πως ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό του υπαλλήλου παραστάθηκε ο κ. Κώστας Αβδελής.