Αύριο το ποδηλατικό Grand Prix στη Ρόδο

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι διοργανωτές των διεθνών ποδηλατικών αγώνων με επαγγελματίες αθλητές στο νησί μας και ζητούν τη συνεργασία απ’ όλους ώστε να κυλήσουν όλα άψογα.

Η μεγάλη αυτή συνάντηση είναι μια πρωτοβουλία του Ροδήλιου και της Sports Tour Hellas με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά και του Δήμου Ρόδου, όπως επίσης του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, αύριο Κυριακή με ώρα εκκίνησης στις 12.00 από το Μανδράκι θα γίνει το διεθνές Γκραν Πρι, και οι ποδηλάτες θα διανύσουν την παρακάτω διαδρομή:
Εκκίνηση από Ρόδο με κατεύθυνση προς την Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι κι από κει έξοδος στη Ρόδου-Λίνδου προς Αφάντου-Αρχάγγελο-Χαράκι-Κάλαθο-Λίνδο-Πεύκους-Λάρδο-Κιοτάρι-Γεννάδι-Λαχανιά-Κατταβιά-Απολακκιά-Μονόλιθο-Σίαννα-Κρητηνία-Κάμειρο Σκάλα-Μανδρικό-Καλαβάρδα-Φάνες-Θεολόγο-Ιαλυσό και τερματισμό πάλι στη Ρόδο, απόστασης 195χλμ.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών:
«Ο Ποδηλατικός σύλλογος Ροδήλιος με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου σας γνωστοποιούν ότι,  με την ευκαιρία της διεθνούς διοργάνωσης του Ποδηλατικού Grand Prix της Ρόδου την Κυριακή 4 Μαρτίου και του διεθνούς ποδηλατικού Γύρου της Ρόδου μεταξύ 9 - 11 Μαρτίου, θα βρεθούν στο νησί μεταξύ 26 Φεβρουαρίου & 14 Μαρτίου,  20 εθνικές & επαγγελματικές ομάδες για να συμμετάσχουν και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσουν την προετοιμασία τους στις όμορφες διαδρομές της Ρόδου.

Όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιούνται με εκκίνηση στις 12 το μεσημέρι και τερματισμό περίπου στις 4 το απόγευμα. Για τον λόγο αυτόν παρακαλούμε τους κάτοικους και τους οδηγούς για τα παρακάτω:
1. Να παραβρεθείτε και να χειροκροτήσετε την προσπάθεια των αγωνιζόμενων.
2. Nα παραβρεθείτε στην παρουσίαση των ομάδων την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου στις 17.15.

3. Να μην προγραμματίσετε ή να ελαχιστοποιήσετε τις μετακινήσεις σας  στο δρόμο Ρόδου-αεροδρομίου μεταξύ των ωρών 12.00-12.30 & 15.30-16.30
4. Να αποφύγετε να παρκάρετε το όχημά σας μέσα στη διαδρομή των αγώνων.  Εάν πρέπει,  παρόλα αυτά να μετακινηθείτε, προγραμματίστε να έχετε παρκάρει το όχημά σας σε απέναντι κάθετο δρόμο για αποφυγή ατυχήματος.

5. Μη πετάξετε για κανένα λόγο νερά στο δρόμο πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε πρόκληση ατυχήματος.
6. Να είστε υπομονετικοί και προσεκτικοί με τους ποδηλάτες που θα συναντάτε στους δρόμους.

7. Σας παρακαλούμε να συμβάλλετε στην επιτυχημένη διοργάνωση των αγώνων πειθαρχώντας στις υποδείξεις της αστυνομίας, των εθελοντών, των διοργανωτών και παράλληλα παρακολουθώντας την προσπάθεια των αθλητών/τριων.

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, Προσβλέποντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, φιλοξενώντας επισκέπτες υψηλού εισοδηματικού προφίλ, κάνοντας γνωστό το νησί μας μέσα από τη διοργάνωση αγώνων υψηλού επιπέδου, δίνοντας κίνητρο στη νεολαία μας να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές των αγώνων, τις ώρες  και τις τοποθεσίες τερματισμών, παρουσίασης των ομάδων και απονομών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.rhodestour.gr/»