Σήμερα η εκκίνηση στ’ Απόλλωνα

Ένας σημαντικός αγώνας δρόμου στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου θα διεξαχθεί σήμερα στις 10 το πρωί με αφετηρία μέσα από το χωριό των Απολλώνων.  Οι αθλητές θα περάσουν από τα Πλατάνια, την Ελεούσα, το Φουντουκλί, θα φτάσουν κοντά στο ξενοδοχείο Έλαφος στον προφήτη Ηλία όπου θα γίνει αναστροφή και θα κατηφορίσουν, για μια μικρή απόσταση, θα επιστρέψουν στον ίδιο δρόμο, ώστε να στρίψουν δεξιά και τελικά να κατηφορίσουν προς τα Απόλλωνα και να τερματίσουν στην πλατεία. Ο συγκεκριμένος ημιμαραθώνιος είναι μια πρωτοβουλία της ‘Νίκης’ Ρόδου με συνδιοργανωτές τον δήμο Ρόδου, την κοινότητα Απολλώνων, τον πολιτιστικό σύλλογο ‘Νέοι Ορίζοντες’ Απολλώνων, τον αθλητικό σύλλογο ‘Απόλλων’ Απολλώνων, και τον αγροτουριστικό σύλλογο γυναικών Απολλώνων ‘οι Απολλωνιάτισσες’.

Η αγωνόδικος επιτροπή έχει οριστεί από το Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Δωδεκανήσου με αλυτάρχη τον Σάββα Χατζηνικολάου, κριτές άφιξης και χρονομέτρες την Έφη Καστελοριού, την Γιώτα Ιωάννου και τον Μανώλη Κυριαζάκο και κριτή διαδρομής τον Γιάννη Μώρο.

Στον αγώνα θα βοηθήσει η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου με πέντε οχήματα και δεκαπέντε άτομα, για να καλύψουν τα «τυφλά» σημεία της διαδρομής και μαζί με ένα περιπολικό από το αστυνομικό τμήμα Σαλάκου θα συντονίσουν σε ό, τι αφορά την ομαλή κίνηση των αυτοκινήτων.

Την υγειονομική κάλυψη του αγώνα θα φροντίσει ο γιατρός Νικόλας Χατζηνικόλας που θα κυκλοφορεί στη διαδρομή με το ποδήλατο του και οι Εθελοντές Σαμαρείτες, ενώ ο δήμος της Ρόδου και ο ΡΟΔΑ θα βοηθήσει με την προσφορά λεωφορείου από τη Ρόδο προς Απόλλωνα και για την επιστροφή μετά τον αγώνα. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει σήμερα από το Σαν Φραντζίσκο στις 08.15 και θα φύγει από τα Απόλλωνα μετά το τέλος των απονομών.

Εγγραφές μπορούν να γίνουν και σήμερα πριν την εκκίνηση στα Απόλλωνα, ενώ ο  πρώτος αθλητής της γενικής κατάταξης θα έχει δώρο μια διανυκτέρευση για δυο άτομα στο ξενοδοχείο Έλαφος στον προφήτη Ηλία, προσφορά του ξενοδοχείου.