Του ζητούν τέλη παρεπιδημούντων ενώ έκλεισε την επιχείρησή του πριν πολλά χρόνια

Σε...  γραφειοκρατική περιπέτεια για ν’  αποδείξει τα αυτονόητα, μπήκε ένας ακόμα συμπολίτης μας, ο οποίος μετά από 14 ολόκληρα χρόνια που έκλεισε την επιχείρησή του έμαθε  ότι χρωστά στον Δήμο ποσό μεγαλύτερο των 600 ευρώ από οφειλές 225 ευρώ που είχαν καταγραφεί το 1993 και 1994 ως τέλη παρεπιδημούντων.

Ο συμπολίτης μας, που είχε μια μικρή εταιρία που δραστηριοποιούνταν στον τουριστικό τομέα, λειτούργησε από τον Μάιο του 1990 έως και τον Οκτώβριο του 1994 όπου έκανε οριστική διακοπή και κλείσιμο της επιχείρησής του.

Ο ίδιος, σημειώνει ότι είχε πληρώσει κανονικά τα ποσά αυτά που είχαν υπολογιστεί  ως τέλη για την επιχείρησή του, αλλά δυστυχώς 14 χρόνια μετά δεν είχε μεριμνήσει να κρατήσει τις σχετικές αποδείξεις, με αποτέλεσμα τώρα, τόσα χρόνια μετά να καλείται εκ νέου να τα πληρώσει και μάλιστα με τσουχτερό πρόστιμο.

Αντίστοιχα, τα επόμενα χρόνια ο συμπολίτης μας, υπέβαλε κανονικά φορολογικές δηλώσεις και μάλιστα είχε και επιστροφή φόρου στα χρόνια 2009, 2010, 2011, 2012 και 2013, χωρίς ποτέ να του ζητηθεί να γίνει παρακράτηση κάποιου ποσού για το χρέος αυτό που είχε στον Δήμο.
Ο ίδιος αναμένεται να διατυπώσει και επίσημα την διαμαρτυρία του σε κάθε αρμόδια υπηρεσία μέχρι να βρει το δίκαιό  του.