Προσπάθησε να παρασύρει με αυτοκίνητο την πρώην σύζυγό του!

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου θα καθίσει την επόμενη εβδομάδα, 60χρονος που πριν από τρία χρόνια επιχείρησε να παρασύρει με το αυτοκίνητό του στον Αρχάγγελο, την πρώην γυναίκα του και τον φίλο της! Η «τρελή» κούρσα του 60χρονου είχε σταματήσει σε σταθμευμένα αυτοκίνητα!

Σε βάρος του 60χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή από δράστη που τελεί σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για ενδοοικογενειακή απειλή. Μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, και η υπόθεση πλέον θα συνεχιστεί στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου όπου παραπέμφθηκε σε δίκη ο 60χρονος με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου της περιοχής μας.

Υπενθυμίζεται πως όλα έγιναν στις 2 Φεβρουαρίου 2015 στις 11 παρά 20 το πρωί όταν η εν διαστάσει σύζυγος περπατούσε σε δρόμο στον Αρχάγγελο μαζί με τον 50χρονο φίλο της, οπότε και τους εντόπισε ο 60χρονος ο οποίος διερχόταν με το αυτοκίνητό του. Τότε ο 60χρονος ανέπτυξε ταχύτητα και κατεύθυνε το όχημά του προς το ζευγάρι χωρίς ευτυχώς να καταφέρει να τους παρασύρει, ενώ το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε όταν προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στα οποία και προκάλεσε φθορές.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαγγέλου οι οποίοι συνέλαβαν τον 60χρονο ενώ στην κατοχή του βρήκαν και κατασχέθηκαν εκτός από το αυτοκίνητο, ένας σωλήνας, ένα εργαλείο κλαδέματος και έναν σιδηρολοστό.  

Αξίζει να σημειωθεί πως μία μέρα νωρίτερα, δηλαδή την 1η Φεβρουαρίου 2015, ο 60χρονος φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την εν διαστάσει σύζυγο του την οποία και απείλησε λέγοντας της πως «διανύει την τελευταία εβδομάδα της ζωής της».

Πάντως απολογούμενος ο 60χρονος ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίστηκε πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει παρασύροντας τους με το αυτοκίνητο του την εν διαστάσει σύζυγό του και τον φίλο της, αλλά απλώς να τους εκφοβίσει.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και της αρμόδιας Εισαγγελέως ο 60χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.