Ιδιαίτερης σημασίας η επίσκεψη Μητσοτάκη

Ιδιαίτερης σημασίας αναμένεται ότι θα είναι η διήμερη επίσκεψη στα Δωδεκάνησα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα επισκεφθεί σήμερα την Σύμη και αύριο θα βρίσκεται στη Ρόδο για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου.

Η επίσκεψή του σε μία περίοδο που βρίσκονται σε έξαρση οι τουρκικές προκλήσεις, έχει ανάλογη σημασία.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Μητσοτάκης, θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για ζητήματα που αφορούν τα νησιά μας.
Ειδικότερα το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, όπως ανακοινώθηκε από την ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου έχει ως εξής:

Τρίτη 6-3-2018
10:00  Άφιξη στη  Ρόδο
10:45  Αναχώρηση για Σύμη

11:45 Άφιξη  στη  Σύμη. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου και  επίσκεψη στο Δημαρχείο της Σύμης. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη πλημμύρα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί θα επισκεφθεί και την Ιερά Μονή Πανορμίτου Σύμης.
16:00 Άφιξη στη Ρόδο

18:00 Συνάντηση  με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων στον πολυχώρο εκδηλώσεων OPUS Inner Pleasure.
20:00 Συνάντηση με μέλη και φίλους της παράταξης  στο Ξενοδοχείο Mediterranean.
21:00 Συνάντηση  με νεολαία.
Τετάρτη 7-3-2018

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα ακολουθήσει το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων της 7ης Μαρτίου.
Μετά το πέρας των επετειακών εκδηλώσεων θα επισκεφθεί την περιοχή Γκολφ Αφάντου και το χωριό Αφάντου στις 15:30.
Στη συνέχεια θα αποχωρήσει για την Αθήνα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Σε αυτό το πλαίσιο, της επικοινωνίας των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία και την καθημερινότητα, αναμένεται πως θα κινηθεί ο κ. Μητσοτάκης και στη διήμερη περιοδεία του στα Δωδεκάνησα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί σήμερα και αύριο στη Ρόδο και στη Σύμη (στο πλαίσιο των εορτασμών για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα) όπου θα έχει σειρά επαφών με τοπικούς φορείς και πολίτες, αιχμή των οποίων θα αποτελέσει, όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του, η ανάλυση των θέσεων της οδού Πειραιώς για την τουριστική ανάπτυξη.

"Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σχεδίου με μακροχρόνιο ορίζοντα. Με προτεραιότητα τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας. Την προσέλκυση επενδύσεων. Τη δημιουργία έργων υποδομής που θα στηρίξουν τον τουρισμό ανά περιοχή. Τη σύζευξη Τουρισμού και Πολιτισμού", είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε στο παρελθόν με ανθρώπους του τουρισμού. Ο ίδιος, άλλωστε, έχει φέρει στο προσκήνιο πέντε βασικούς άξονες παρέμβασης:

-Την προσέλκυση επενδύσεων: "Τα κίνητρα για επενδύσεις και οι ενισχύσεις είναι απαραίτητα για να αντισταθμίσουν τα φορολογικά αντικίνητρα και φυσικά το υψηλότερο χρηματοοικονομικό κόστος που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές στην Ελλάδα. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να διασφαλισθεί η ορθολογικότερη διαχείριση όλων των κονδυλίων και των εργαλείων που διαθέτει το Κράτος για τη στήριξη των επενδυτικών σχεδίων. Δηλαδή, το ΕΣΠΑ, ο Αναπτυξιακός νόμος, το ΕΤΕΑΝ, και φυσικά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, που σήμερα ακόμα αποτελεί μία μεγάλη ανεκμετάλλευτη ευκαιρία για τον τουρισμό", είχε σημειώσει ο κ. Μητσοτάκης, στην 25η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

-Τη φορολογική πολιτική. "Η νομοθετημένη επιβολή του φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα από 1.1.2018 αποτελεί έναν παράλογο φόρο, ο οποίος πλήττει κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις και λειτουργεί ως σημαντικό αντικίνητρο για την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Εμείς δεσμευόμαστε για την κατάργησή του. Όπως δεσμευόμαστε και για την σταδιακή αποκλιμάκωση του Φ.Π.Α. στη διαμονή και στην εστίαση, όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες. Παράλληλα, αποτελεί κεντρική μας δέσμευση η μείωση του φόρου για όλες τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% μέσα σε δύο χρόνια και η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% πάλι εντός μίας διετίας…", είχε αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ.

-Ένα νέο χωροταξικό σχεδιασμό, που θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις και θα δώσει ώθηση στον τουρισμό να αναπτυχθεί σε ένα πλαίσιο αειφορίας και ασφάλειας δικαίου.

-Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων με προστιθέμενη αξία. Όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο συνεδριακός τουρισμός, ο θαλάσσιος τουρισμός και ο τουρισμός πόλεων.
-Η προβολή και η προώθηση του τουριστικού προϊόντος.