Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τις κλοπές στη Νότια Ρόδο

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως βρίσκεται η κατάσταση με τις κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου, αφού το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί στις αστυνομικές αρχές!

 Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κ. Χρήστου Πεσυρίδη από την Λάρδο, του οποίου το αγρόκτημα λήστεψαν δύο φορές μέσα σε διάστημα δύο μηνών, με τους άγνωστους δράστες να καταφέρνουν να αποκομίσουν λεία αρκετά μεγάλης αξίας.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή της η «Ροδιακή» οι άγνωστοι δράστες έκοψαν αυτή τη φορά νυχτερινές ώρες την περίφραξη και έκλεψαν ανενόχλητοι μια μπαγκαζιέρα – τρέιλερ αρκετά μεγάλης αξίας, μέσα από αποθήκη ιδιοκτησίας του!

Την πρώτη φορά δε, κατάφεραν να αφαιρέσουν αλυσοπρίονα, ελαιοραβδιστικά και άλλα πολλά εργαλεία. 
 


Ο κ. Πεσυρίδης και στις δύο περιπτώσεις κατήγγειλε τα περιστατικά στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, όμως αυτό απ’ ότι φαίνεται δεν είναι αρκετό για να αποθαρρύνει τους δράστες: «Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών του Α.Τ. Γενναδίου, είναι δύσκολη η αστυνόμευση σε μια τόσο μεγάλη περιοχή, αφού και ο Αστυνομικός Σταθμός Λίνδου ουσιαστικά υπολειτουργεί.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά κλοπών στην περιοχή είναι πολλά και οι δράστες έχουν πλέον αποθρασυνθεί», τόνισε ο ίδιος μιλώντας στην «Ροδιακή» και συνέχισε: «Προσωπικά είχα το θάρρος να απευθυνθώ στην εφημερίδα και να δημοσιοποιήσω το περιστατικό, αλλά σίγουρα δεν είναι το μόνο. Υπάρχουν πολλά ακόμη στην περιοχή και οι κάτοικοι αισθάνονται μεγάλη ανασφάλεια, καθώς δεν μπορούν να προστατεύσουν τις ιδιοκτησίες τους».

 

 

Ο κ. Πεσυρίδης κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία να επικοινωνήσει μαζί μου ή με τις αστυνομικές αρχές, ενώ υπογράμμισε πως «πρέπει να επισημάνουμε ακόμη, ότι όσοι αγοράζουν μηχανήματα και εργαλεία δήθεν φτηνά από άγνωστους, είναι επίσης συνένοχοι και ο νόμος προβλέπει μεγάλη τιμωρία. Αύριο μπορεί να είστε εσείς τα θύματα».