Λαμπρές και φέτος  οι εκδηλώσεις  της 7ης Μαρτίου στη Ρόδο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα γιορταστεί και φέτος στα νησιά μας η επέτειος της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα, ενώ, θα διεξαχθεί και η καθιερωμένη παρέλαση με την παρουσία των τοπικών αρχών, φορέων και πλήθους κόσμου.

Στη Ρόδο η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11 σήμερα το πρωί στο Μαντράκι, και θα ακολουθήσει στη 1 το μεσημέρι εκδήλωση από το δήμο Ρόδου για την 70η επέτειο της Ενσωμάτωσης. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό θέατρο Ρόδου, θα είναι ομιλητής ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ θα βρεθεί στο νησί μας και θα παραστεί στις εκδηλώσεις ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η βουλή των ελλήνων θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινό, ενώ τη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα εκπροσωπήσει ο Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης.


Επίσης το Μουσικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζοντας φέτος τα 25 χρόνια λειτουργίας του και τιμώντας την Επέτειο των 70 χρόνων από την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου εκδήλωση με θέμα: “Δωδεκανησιακές Μελωδίες: γεφυρώνοντσς την Παράδοση με την έντεχνη μουσική δημιουργία...».
 


Με όχημα τη μουσική, μαθητές και καθηγητές του σχολείου ζωντανεύουν και ερμηνεύουν με ξεχωριστό τρόπο δωδεκανησιακές μελωδίες παρουσιάζοντας μια διαφορετική, αλλά πλούσια εικόνα της τοπικής ιστορίας, παράδοσης και πολιτισμού.

Συμμετέχουν: η Ευρωπαϊκή Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου, η Παραδοσιακή Χορωδία και μουσικά σχήματα καθηγητών και μαθητών, καθώς και χορευτικές ομάδες της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων (Συμιακών, Πατμίων, Κασιωτών, Νισυρίων, Χαλκιτών, Ρόδου, Καλυμνίων και Ολυμπιτών).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου, του ΔΟΠΑΡ και της Ομοσπονδίας και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.