Οι λεπτομέρειες για το «Προφήτης Ηλίας 2018»

Μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου, θα πραγματοποιήσει, την Κυριακή 18 Μαρτίου τον 2ο αγώνα ορεινού δρόμου για όλους με την ονομασία «Προφήτης Ηλίας 2018».

Πρόκειται για μια συνεργασία με τα  αθλητικά σωματεία στίβου της Ρόδου (Α.Γ.Ε.Σ. Κάμειρος 2009, Α.Ο. Σταματίου, Γ.Α.Σ. Η Υγεία Ρόδου, Α.Σ. Νίκη Ρόδου, Α.Ε.Λ. Ηρακλής & Δ.Ε.Α.Σ. Δάφνη Ρόδου), την υποστήριξη της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., του ΕΛΑΦΟΣ Hotel, της Ασφαλιστικής Εταιρείας ERGO, της κοινοπραξίας σχολών οδηγών “ΡΟΔΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΙΣ’’, της Επιχείρησης  PANE DI CAPO, καθώς και την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής,  Σαλάκου και Απολλώνων.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανόνες και τις προδιαγραφές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της IAAF, και της ITRA στην Ρόδο. 

Οι διοργανωτές, εκτός από τους αθλητές και τις αθλήτριες των σωματείων μας και το οικογενειακό τους περιβάλλον, προσβλέπουν και στους  ανεξαρτήτους δρομείς, ελευθέρους ασκούμενους, καθώς και σε αθλούμενους άλλων αθλημάτων και μέλη οργανωμένων κοινωνικών ομάδων, που θα ήθελαν να συμμετάσχουν. 

Η εκκίνηση θα δοθεί στο προαύλιο του  Ξενοδοχείου Έλαφος – Προφήτης Ηλίας και ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο, ενώ οι αποστάσεις είναι οι παρακάτω:
Αγώνας Ορεινού Δρόμου -2,700-Μέτρα
Αγώνας Ορεινού Δρόμου-6,670-Μέτρα
Αγώνας Ορεινού Δρόμου -10,005-Μέτρα
Η εκκίνηση για τις αποστάσεις των 6,7 αλλά και των 10 χιλιομέτρων θα δοθεί στις 10:30, αλλά για τα 2,7 στις 12:30.

Οι κατηγορίες ηλικιακά για τις δηλώσεις συμμετοχής: 

Σε περίπτωση μη τήρησης της ηλικιακής κατηγορίας κατά την εγγραφή, αυτομάτως θα γίνεται  στην απόσταση της ηλικιακής κατηγορίας.

Όσοι και όσες δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση του γονέα τους, μαζί με την υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 (πιστοποίηση υγείας)* ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΙΒΟΥ.

Εάν είναι αθλήτριες-αθλητές σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. τότε υπεύθυνο για την συμμετοχή είναι το σωματείο και το δελτίο τους θα πρέπει να είναι σφραγισμένο και θεωρημένο το τελευταίο έτος. Η ισχύς του είναι για έναν έτος.
Οι Ανεξάρτητοι Δρομείς, τα αθλητικά σωματεία άλλων αθλημάτων και οι διάφορες οργανωμένες κοινωνικές ομάδες, συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

Συμμετοχή με ευθύνη των δρομέων
Οι παρουσίες θα γίνονται δεκτές σύμφωνα με όσα ισχύουν στην παρακάτω παράγραφο: 
«Δηλώνετε υπεύθυνα, ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είστε απολύτως υγιής για να συμμετάσχετε στον 2ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου& Περιπέτειας για Όλους “Προφήτης Ηλίας 2018”.  Αποδέχεστε πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ό, τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες κτλ. Παραιτείστε από οποιαδήποτε απαίτηση, από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ό, τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας. Ακόμα δίνετε την έγκρισή σας στους διοργανωτές, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες σας ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχετε καμία οικονομική απαίτηση.»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Έναρξη εγγραφών έχει οριστεί η ημερομηνία, 6η Μαρτίου 2018, ημέρα Τρίτη.
Λήξη των εγγραφών έχει οριστεί η ημέρα του Αγώνα Ορεινού Δρόμου για Όλους 2018, Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, 30 λεπτά πριν την έναρξη του κάθε αγώνα δρόμου.

Προσοχή: Οι δηλώσεις συμμετοχής από τα Σωματεία Στίβου των Ε.Α.Σ. πρέπει να σταλούν στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου στα παρακάτω email: agonesvousegasdod@gmail.com ή και στο technicaldirector. segasdod@ gmail.com, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη15 Μαρτίου 2018, ώρα 23:00 σύμφωνα με την φόρμα που επισυνάπτεται στην προκήρυξη. 

Οι δηλώσεις συμμετοχής σωματείων άλλων αθλημάτων, συλλόγων δρομέων, γυμναστηρίων και άλλων οργανωμένων κοινωνικών ομάδων πρέπει να σταλούν στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου στο email: agonesvousegasdod@ gmail.com ή και στο technicaldirector. segasdod@ gmail.comτο αργότερο μέχρι την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, ώρα 23:00 για την καλύτερη διευκόλυνση των Οργανωτών, σύμφωνα με τις φόρμες που επισυνάπτονται. 

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές όμως και την ημέρα του αγώνα μέχρι 30 λεπτά  πριν την έναρξη κάθε αγώνα δρόμου.
Επίσης στα Γραφεία της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου, Βύρωνος 1, έναντι πάρκου μέσα στο βοηθητικό στάδιο υπάρχουν οι φόρμες εγγραφής όπου και μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας αμέσως και να καταθέσετε το αντίτιμο συμμετοχής σας 5 ευρώ.
Για αυτούς που θα καταθέσουν την εγγραφή τους ηλεκτρονικά (μέσω ema;il ή θα την στείλουν μέσω FAX, η καταβολή του αντιτίμου συμμετοχής μπορεί να γίνει στα γραφεία της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ μέχρι και την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 13:30.

Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κ. Σάββα Διακονικόλα, Διευθυντή του Αγώνα και Τεχνικό Σύμβουλο της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου στο 22410 30145 ή στο 6942475735. 
Η υποβολή της Δήλωσης από τα σωματεία στίβου των ΕΑΣ θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.
Φόρμες εγγραφής θα έχουν και οι υπεύθυνοι προπονητές των αθλητικών σωματείων, που τα ίδια τα σωματεία θα ορίσουν.

Σε περίπτωση αποστολής, μόνο του εντύπου της δήλωσης συμμετοχής, η Ο.Ε. δεν θα την κάνει αποδεκτή και ο/η δρομέας δεν θα συμμετέχει στον αγώνα. (Εξαιρούνται οι αθλητές και οι αθλήτριες των σωματείων της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου, που φέρουν δελτίο ιατρικώς θεωρημένο).

Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ:  (09:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2241030145
ΦΑΞ: 2241030145
EMAIL: agonesvousegasdod@gmail.com, technicaldirector.segasdod@gmail.com,  segasdod@gmail.com.