Στα Δωδεκάνησα σήμερα  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τον πρώτο πολίτη της χώρας υποδέχεται σήμερα, ανήμερα της επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, η Νίσυρος καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα βρίσκεται στο νησί από νωρίς το πρωί και θα αναχωρήσει το απόγευμα,  ενώ θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του νησιού.

Σαφώς και η παρουσία του ΠτΔ προσδίδει άλλη διάσταση στις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για τον εορτασμό της 7ης Μαρτίου ο Δήμος Νισύρου και μάλιστα για τη συμπλήρωση των εβδομήντα χρόνων της επετείου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, λοιπόν, ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στη Νίσυρο σήμερα το πρωί και στις 10:30 θα παραστεί στη Δοξολογία που θα τελεστεί στην Εκκλησία της Ποταμίτισσας. Εκεί, ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Χριστοφής Κορωναίος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας.

Στις 11.05’ π.μ., σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο ΠτΔ θα μεταβεί στο Μνημείο των Ηρώων όπου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και θα γίνει ό,τι προβλέπει το πρωτόκολλο.

Της κατάθεσης στεφάνων θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση, παρουσία πάντα του κ. Παυλόπουλου, η οποία θα πλαισιωθεί από εορταστικό πρόγραμμα που έχει οργανώσει ο Δήμος με παραδοσιακούς χορούς κτλ.
Στις 11:45 π.μ. έχει προγραμματιστεί η μετάβαση του ΠτΔ στο αρχαιολογικό μουσείο Νισύρου. Εκεί, ο κ. Παυλόπουλος θα ξεναγηθεί από τον αρχαιολόγο κ. Γεώργιο Νταριβιανάκη.

Στις 12:30 το μεσημέρι, ο ΠτΔ θα μεταβεί στο Ζωσιμοπούλειο Θέατρο. Εκεί θα κορυφωθεί η απόδοση τιμής από το Δήμο Νισύρου στο πρόσωπό του αφού θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Νισύρου. Η εκδήλωση, βέβαια, θα πλαισιωθεί από ομιλίες των τοπικών αρχόντων ενώ αναμένεται να υπάρξει αντιφώνηση και από τον ίδιο τον ΠτΔ.

Στις 3:00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η επίσκεψή του στα χωριά Πάλοι και Νικειά και ακολούθως στον πιο εμβληματικό χώρο του νησιού, την κοιλάδα του ηφαιστείου. Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος, αναμένεται να αναχωρήσει από τη Νίσυρο στις 5:00 σήμερα το απόγευμα.