Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους φορέων της Ρόδου

Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους φορέων της Ρόδου

Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους φορέων της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3303 ΦΟΡΕΣ

Μια ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και εκπροσώπων των παραγωγικών κι επιστημονικών φορέων της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο νησί μας.

Παρουσία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος, άκουσε πολύ προσεκτικά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων φορέων του νησιού μας και απάντησε με ειλικρίνεια σε όλα τα ζητήματα του τέθηκαν από τους συνομιλητές του.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε εξοντωτικό και άδικο το φορολογικό σύστημα, απαντώντας στις τοποθετήσεις του πρόεδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Περίδη, του προέδρου του οικονομικού επιμελητηρίου κ. Κωστή Ζωγραφίδη κ.α.

Οι ίδιοι παρουσίασαν συνοπτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους ξεχωριστά σε τοπικό επίπεδο, ενώ τόνισαν ότι η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί πλέον βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο.


Από την πλευρά του ο κος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ανάπτυξη που θα επιχειρηθεί, πρέπει να είναι βιώσιμη και ορθολογική σε βαθμό τέτοιο που να καλύπτει αληθινά και πραγματικά τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

«Όσο πιο πετυχημένος είσαι τόσο περισσότερο τιμωρείσαι» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό κάνει αυτή η κυβέρνηση. Τσακίζει την μεσαία κι επιχειρηματική τάξη στη φορολογία, κι ωθεί τους πολίτες στη φοροδιαφυγή.
Αυτό είναι αποτέλεσμα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα μειώσει και τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, προκειμένου έτσι να ορθοποδήσει η ελεύθερη αγορά που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της κάθε οικονομίας

Απαντώντας τέλος σε σχετική τοποθέτηση φοιτητή που εξέφρασε τον προβληματισμό του για το τι συμβαίνει σήμερα στα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα, ο κος Μητσοτάκης καταδίκασε το γεγονός του ασύλου έτσι όπως σήμερα παρέχεται και χαρακτήρισε ως πολιτική του προτεραιότητα την αλλαγή του όλου συστήματος, έτσι ώστε να λειτουργήσουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας με ασφάλεια και όπως πρέπει.

Για το σύστημα υγείας, τόνισε ότι η κατάσταση έχει φθάσει πλέον στα όριά της. «Το σύστημα έχει φτιαχτεί πριν από 35 χρόνια για να καλύψει άλλες ανάγκες – σημείωσε. Σήμερα χρειάζεται αναμόρφωση. Απαιτείται ανάγκη ανορθολογισμού. Το πρόβλημα εντοπίζεται και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Για τις διοικήσεις των νοσοκομείων τέλος, σημείωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του, δεν πρόκειται να κάνουν καμία έκπτωση σε ότι αφορά την ποιότητα και το πώς ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους. Εμείς θα κρίνουμε το παραγόμενο έργο τους.

Είμαι της άποψης -κατέληξε- ότι οι προσλήψεις δεν είναι η μαγική λύση για τα προβλήματα στο δημόσιο». Ο ίδιος όμως αναγνώρισε ότι πρέπει να στελεχωθούν κενές θέσεις ειδικά στην δημόσια υγεία.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης