Η Κάρπαθος τίμησε την 7η Μαρτίου

Με λαμπρότητα τίμησε το νησί τη Καρπάθου την  7η Μαρτίου 1948, την 70η Επέτειο  της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

Την παραμονή της επετείου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στα σχολεία για την επέτειο, με θέμα την ιστορική σημασία του μεγάλου γεγονότος, από δασκάλους και καθηγητές και ακολούθησε προσκύνημα  και κατάθεση στεφάνων από μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας .

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου  και μετά την επίσημη έπαρση της σημαίας  από άνδρες του ΤΕ Καρπάθου στο Ηρώο των Πεσόντων, τελέστηκε στις 9:00, δοξολογία στους Ιερούς Ναούς των Δημοτικών Διαμερισμάτων.


Μετά τη δοξολογία έγινε  κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο από τους  Προέδρους  των τοπικών κοινοτήτων .

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στην πρωτεύουσα του νησιού. Στις  10:30, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων κατά την οποία θα χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου-Κάσου κ. κ. Αμβρόσιος με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου.


Κατά τη δοξολογία εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας  από τον εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου  κ. Φώτη Βέργιο    και ακολούθησαν:

 Επιμνημόσυνη δεηση – Κατάθεση στεφάνου και παρέλαση των σχολείων .

   Στις εκδηλώσεις για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου παρέστη      ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος  Μπουκώρος, ο οποίος  στο πλαίσιο της επίσκεψής του νησί μας  μέρας συναντήθηκε  με τον Έπαρχο Καρπάθου κ. Γιάννη Μηνατσή, τον  Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ηλία Ανδρ. Λάμπρο , οι οποίοι τον  ενημέρωσαν για τα ζητήματα του νησιού αλλά και τις τεράστιες δυνατότητές που διαθέτει.

Επίσης, επισκέφθηκε  το Τάγμα Εθνοφυλακής, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και  το Λιμεναρχείο Καρπάθου.