Επιτυχημένος ο κύκλος ενημέρωσης για τις επαγγελαμτικές επιλογές σταδιοδρομίας στο 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο τετραήμερος κύκλος ενημερωτικών ομιλιών με θέμα «Επαγγελματικές Επιλογές Σταδιοδρομίας και Ευκαιρίες Εργασίας Αποφοίτων ΕΠΑΛ» στις εγκαταστάσεις του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Ρόδου.

Η δράση αυτή συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ρόδου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου, το 2ο ΕΠΑΛ και το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο (ΕΚ) Ρόδου.

 

 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Ιωάννης Παπαδομαρκάκης, Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Οι ομιλητές ήταν η κ. Τσαμπίκα Καράκιζα, Προϊσταμένη Παιδαγωγικής και Επιστημονικής καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκ/σης Ν. Αιγαίου, ο κ.  Παρασκευάς Λιντζέρης, Εκτελεστικός Διευθυντής ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας) και μια σειρά επαγγελματιών από όλες τις ειδικότητες του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου (Βοηθός Νοσηλευτή, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Αισθητική Τέχνη, Κομμωτική Τέχνη, Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων, Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών και Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής).

 

 

Σκοπός της προσπάθειας αυτής ήταν η έγκυρη, επικαιροποιημένη και αξιόπιστη ενημέρωση των μαθητών για τον κόσμο των επαγγελμάτων, ώστε να ενδυναμωθεί η επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν μαθητές, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί. Μετά από κάθε ομιλία υπήρχε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Επίσης κατατέθηκαν εμπειρίες παλαιότερων μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ οι οποίοι πλέον δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην ειδικότητα που απέκτησαν.

 

 

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ρόδου καθώς και οι διευθύνσεις του 2ου ΕΠΑΛ και του 2ου ΕΚ Ρόδου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά όλους τους ομιλητές και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για την πολύτιμη  συμβολή τους.