Εκγύμναση κυνηγετικών σκύλων στη Ρόδο μόνο σε ειδικές ζώνες

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου υπενθυμίζει - ενημερώνει τα μέλη του, ότι «ο σύλλογός μας έχει πραγματοποιήσει απελευθερώσεις ατόμων νησιωτικής πέρδικας και μετά από έρευνες και μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι η μεγαλύτερη ζημιά γίνεται κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο που είναι και η περίοδος μεγάλης αναπαραγωγής για όλα τα θηράματα και κυρίως για το Λαγό. 

Επειδή μεγάλη συμμετοχή στην ζημιά προκαλείται και από την εκπαίδευση των κυνηγετικών σκύλων διότι τα θηράματα στρεσάρονται υπερβολικά και δυσκολεύεται η αναπαραγωγή τους, με βάση και την γνωμοδότηση των επιστημονικών συμβούλων της Ομοσπονδίας μας ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους κυνηγούς, ότι προκειμένου να διαφυλάξουμε την ομαλή αναπαραγωγή τόσο του λαγού όσο και της πέρδικας, η εκγύμναση κυνηγετικών σκύλων επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στους περιορισμένους χώρους εκγύμνασης που καθορίζονται από τις δασικές αρχές (Ζώνες Εκγύμνασης Σκύλων) και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οπουδήποτε αλλού. 

Θα υπάρξουν έλεγχοι και σε περίπτωση παράβασης, θα επιβάλλονται οι νόμιμες κυρώσεις. Πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε...

Μετά τιμής,
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου
ΡΟΔΙΑ ΕΛΑΦΟΣ»