Το ποδόσφαιρο, έτσι όπως θα έπρεπε να είναι!

Ως ένας από τους ξεχωριστούς και πραγματικά όμορφους θα μνημονεύεται ο 71ος τελικός του Κυπέλλου Δωδεκανήσου, που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη στο Νέο Στάδιο Ανταγόρα της Κω. 

Οι φίλαθλοι του νησιού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δύο φιναλίστ, γέμισαν τις εξέδρες του γηπέδου δίνοντας χρώμα και παλμό, συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η υπόσχεση περί γιορτής να μη μείνει κενή περιεχομένου και ταυτόχρονα υπογράμμισαν τη θέλησή τους να «σπρώξουν» το ποδόσφαιρο του τόπου ένα βήμα πιο μπροστά.

 Όσο για τον νικητή, ο ΔΙ.ΑΣ. επιβεβαίωσε τη δυναμική του και σήκωσε την «κούπα», επικρατώντας της- σε κάθε περίπτωση αξιέπαινης για τη φετινή πορεία της-Δόξας Καρδάμαινας με 4-0.

Το κύπελλο απένειμε στους νικητές πρόεδρος της ΕΠΣΔ, Παναγιώτης Διακοφώτης, ο οποίος μέχρι να φτάσει στο Νέο Στάδιο Ανταγόρα, πέρασε μία μίνι «Οδύσσεια». Ο επικεφαλής της Ένωσης μετέβη αρχικά στην Κάλυμνο, στην οποία και θα υποδεχόταν τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο (το αεροδρόμιο της Κω είναι κλειστό). Δυστυχώς, η πτήση του τελευταίου ακυρώθηκε λόγω κακοκαιρίας, η οποία εν συνεχεία απείλησε και τη μετακίνηση του κ. Διακοφώτη από την Κάλυμνο στην Κω.

Μετά το τέλος του τελικού οι άνθρωποι των δύο ομάδων αντάλλαξαν συγχαρητήρια, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ΔΙ.ΑΣ. θα δηλώσει κανονικά συμμετοχή στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος.

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες από την ΕΠΣΔ      

Από την ΕΠΣΔ εκδόθηκε χθες η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, συγχαίρουν τους δύο φιναλίστ του 71ου Τελικού Κυπέλλου Δωδεκανήσου Δόξα Καρδάμαινας και Αντίμαχο/Δίκαιο Κω (ΔΙ.ΑΣ.), που για πρώτη φορά στην ιστορία της Ένωσης ο τελικός εκπροσωπήθηκε από ομάδες του βορείου συγκροτήματος και  τον Κυπελλούχο Δωδεκανήσου Αντίμαχο/Δίκαιο Κω (ΔΙ.ΑΣ.), για την κατάκτηση του τίτλου.

Η αθρόα προσέλευση του κόσμου έδωσε στον τελικό Κυπέλλου, το κύρος που του αρμόζει, δίνοντας παλμό στον αγώνα και στηρίζοντας  τις δύο ομάδες στην μεγάλη τους προσπάθεια.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το επίπεδο των δύο ομάδων, τη συνεργασία τους και το ήθος τους σε όλη τη διάρκεια προετοιμασίας του Τελικού αλλά και κατά τη διάρκεια απονομής του Κυπέλλου, οι οποίες τίμησαν ουσιαστικά το «Ευ αγωνίζεσθαι».

Επίσης, η ΕΠΣΔ ευχαριστεί θερμά για τη βοήθεια τους στη διοργάνωση του 71ου Τελικού Κυπέλλου Δωδεκανήσου, τον Δήμαρχο της Κω για την αγαστή συνεργασία του καθώς και τα στελέχη του ΔΟΠΑΒΣ Κω που βοήθησαν στην άψογη διεξαγωγή του αγώνα, προετοιμάζοντας όλες τις απαιτούμενες λεπτομέρειες.

Επίσης, την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου της Κω, για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας, ώστε η διεξαγωγή του τελικού να ολοκληρωθεί με ομαλότητα. Την εταιρία «ΑΣΠΙΔΑ» Security που πρόσφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της. Τον χορηγό της Ένωσης Blue Star Ferries, που πάντα βρίσκεται στο πλευρό μας στηρίζοντας για ακόμη μια φορά το δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο και όλα τα ΜΜΕ, που πρόβαλαν και προώθησαν την όλη διοργάνωση του τελικού».

Τον τελικό του 2019 θέλει η Κάρπαθος

Ο Ποσειδών Καρπάθου ήταν ένα από τα πρώτα σωματεία που έσπευσε να συγχαρεί τόσο τον ΔΙ.Α. για την κατάκτηση του τροπαίου, όσο και τη Δόξα Καρδάμαινας για τη συμμετοχή της στον τελικό. Ταυτόχρονα, ήταν το πρώτο που κατέθεσε στην ΕΠΣΔ επίσημο αίτημα για τη φιλοξενία του τελικού της επόμενης αγωνιστικής περιόδου!