Συνάντηση για την στελέχωση του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κατταβιάς Ζαννετάκης Νικόλαος, συναντήθηκε, χθες  στο γραφείο της Κοινότητας, με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Χατζησάββα Σάββα και αντιπροσωπία του Σωματείου της ΔΕΗ Α.Ε. ΖΕΥΣ, που αποτελείτο από τον Πρόεδρο κ. Χαροκόπο Μιχαήλ, τον Αντιπρόεδρο κ. Στεργάκη Αντώνιο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Χατζηαντωνίου Γεώργιο και τον ταμία κ. Πελεκάνο Εμμανουήλ, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις μέχρι τώρα ενέργειές τους, στο να στελεχωθεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, με ντόπιο προσωπικό, ως ελάχιστο ανταποδοτικό έργο στην Τοπική Κοινωνία, υλοποιώντας με τον τρόπο αυτό,  η ΔΕΗ, τις δεσμεύσεις της.

Μετά την ενημέρωση, ο Πρόεδρος της Κοινότητας, καλεί όλους τους αρμόδιους του νησιού, να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, ζητώντας τους να ενεργήσουν ώστε:

α) να ολοκληρωθεί, άμεσα, από τον ΑΣΕΠ, η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, βάσει της 12Κ/2017 προκήρυξης της ΔΕΗ.

β) να εγκριθούν, άμεσα, από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κο Σταθάκη Γεώργιο, οι εννέα (9) προσλήψεις εξειδικευμένου  προσωπικού,  που έχει ήδη ζητήσει η ΔΕΗ

γ) να προκηρυχτούν οι υπόλοιπες θέσεις, που προβλέπει το οργανόγραμμα του νέου εργοστασίου.

Τέλος, ο κος Ζαννετάκης Νικόλαος,  ευχαριστεί τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, αλλά  και το σωματείο της ΔΕΗ Α.Ε.ΖΕΥΣ, για την πρωτοβουλία τους αυτή,  και απαιτεί, το σύνολο του προσωπικού του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ, στη Νότια Ρόδο, να προέρχεται από ανθρώπους της περιοχής, όπως έχει ήδη δεσμευτεί η Διοίκηση της ΔΕΗ και ζητά από τις τοπικές αρχές να κινηθούν άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού, διότι θεωρεί απαράδεκτο να ξεκινήσει το εργοστάσιο τη λειτουργία του, χωρίς να έχει προσληφθεί, μέχρι στιγμής, ούτε ένα άτομο, μόνιμο προσωπικό.