Δέκα χρόνια παρουσίας της K.M.A.E.S. στη Ρόδο

Η Korean Martial Arts European Society –Education, συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και τη Ρόδο με αντικείμενο τις πολεμικές τέχνες της Κορέας. 

Χαρακτηριστική είναι η προσπάθεια και από τον Παύλο Καζαντζόγλου, δάσκαλο στον ΓΑΟ TAE KWON DO Ρόδου, προς την ανάπτυξη της συγκεκριμένης ιδέας.  Όλα αυτά τα χρόνια καταγράφει, αρχειοθετεί και κωδικοποιεί τις τεχνικές τόσο στο Tae Kwon Do και το Hapkido όσο και στο Haedong Gumbo. 

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι να δημιουργήσει ένα μεγάλο αρχείο τεχνικών από τα παραπάνω στιλ. Στόχος της ομάδας είναι να παραμείνει αναλλοίωτη η κουλτούρα, καθώς επίσης η εικόνα και το… χρώμα που χαρακτηρίζουν τις πολεμικές τέχνες της Κορέας. Συνεργάζεται με ομοσπονδίες και οργανισμούς έχοντας έδρα την Κορέα καθώς και υψηλόβαθμους δασκάλους των πολεμικών τεχνών. 

Παράλληλα προσπαθεί να διαδώσει την τεχνική κάνοντάς την κατανοητή στο δυτικό τρόπο σκέψης, ενώ συνεργάζεται με την πανεπιστημιακή κοινότητα, πολύτιμο καθοδηγητή σ’ αυτήν την προσπάθεια. 
Η ομάδα KMAES θέλει να ευχαριστήσει όλους τους Έλληνες δασκάλους πολεμικών τεχνών αλλά και τους μαθητές που υποστηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθειά της. 
Ιδιαιτέρως θέλει να ευχαριστήσει τους Κορεάτες δασκάλους και κυρίως τον Grand Master  Ung Seob Shim για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό της. 

Επίσης η ομάδα ευχαριστεί τον Νεκτάριο Σταύρου, επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο την Αθλητική Ψυχολογία και Κινητική Συμπεριφορά, πολύτιμο υποστηρικτή, που έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή την ιδέα αυτήν. 

Η KMAES EDUCATION συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον και αρκετά καλή εμπειρία τη δουλειά της, χωρίς να ξεφεύγει από τις γραμμές της ψάχνοντας πάντα το λόγο που οι πολεμικές τέχνες κατατάσσονται στις «τέχνες» και όχι στις «τεχνικές».