Το τρίπτυχο της επιτυχίας για το δρομικό κίνημα στη Ρόδο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Απολλώνων την προηγούμενη Κυριακή 4 Μαρτίου χάρις στο τρίπτυχο αθλητές - εθελοντές - χορηγοί. 

Με καλό καιρό, οι 106 αθλητές και αθλήτριες στην εκκίνηση  από τον κεντρικό δρόμο των Απολλώνων, έτρεξαν σε μια απαιτητική αλλά και πανέμορφη διαδρομή 21 χιλιομέτρων,  στην οποία τερμάτισαν οι 99, στην πλατεία του χωριού, περνώντας από τα Πλατάνια, την Ελεούσα, το Φουντουκλί και τον προφήτη Ηλία. Το μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας του αγώνα οφείλεται βέβαια στη μεγάλη συμμετοχή των αθλητών.

Αυτοί …τόλμησαν να τρέξουν στη νέα δύσκολη διαδρομή στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου με την παρουσία των εθελοντών και τη βοήθεια των χορηγών στο πλάι των διοργανωτών. Ο αγώνας πια έχει πια καθιερωθεί στη συνείδηση των δρομέων μεγάλων αποστάσεων της Ρόδου και οδηγήθηκε σε μια ακόμα επιτυχία.

Για πρώτη φορά δοκίμασαν να τρέξουν ημιμαραθώνιο πολλοί αθλητές όπως ήταν τα τέσσερα νεαρά παιδιά από τα Απόλλωνα και οι μαχητές του “Zongas team” αλλά και πολλοί ελεύθεροι ασκούμενοι. Διοργανωτής του αγώνα ήταν η Νίκη Ρόδου με συνδιοργανωτές τον Δήμο της Ρόδου που πρόσφερε ένα λεωφορείο του ΡΟΔΑ για τις μετακινήσεις, τη δημοτική κοινότητα Απολλώνων που παραχώρησε την κοινοτική αίθουσα για τις απονομές,  τον πολιτιστικό σύλλογο Απολλώνων “Νέοι Ορίζοντες”, τον αγροτουριστικό σύλλογο γυναικών “οι Απολλωνιάτισσες” και τον αθλητικό σύλλογο Απόλλων Απολλώνων, που έδωσαν το μεγάλο κομμάτι της φιλοξενίας στον κόσμο μετά τον  τερματισμό.  

Επόμενο ραντεβού για τον 12ο ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου Απολλώνων στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ορίζεται την Κυριακή 3 Μαρτίου του 2019. Στον αγώνα αλλά και στις απονομές έδωσαν το «παρών»:
-Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο σύμβουλος Δημήτρης Τσοπανάκης. 
-Από τον Δήμο της Ρόδου ο χωροταξικός αντιδήμαρχος  Αγαπητός Πάλλας. 
-Από την κοινότητα Απολλώνων  όλο το κοινοτικό συμβούλιο με τον πρόεδρο της Βασίλη Πιπέρη και τους συμβούλους Μάκη Λαγογιάννη, Σάββα Πίσσα αλλά και τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, Γιάννη Τσιγάρο. 
-Από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου  ο πρόεδρος Βασίλης Ζήκας και ο ταμίας Σπύρος Ράμμος αλλά και ο τεχνικός σύμβουλος Σάββας Διακονικόλας. 
-Τον πολιτιστικό σύλλογο “Νέοι Ορίζοντες” εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Μανώλης Κυριαζάκος, τον αθλητικό σύλλογο 'Απόλλων' Απολλώνων  αλλά και το ΡΟΔΑ ο  Φώτης Καραμανώλης ενώ οι Απολλωνιάτισσες ήταν εκεί με μεγάλη ομάδα. 
-Τη διοργανώτρια “Νίκη” Ρόδου εκπροσώπησε η πρόεδρος της, Ανδρομάχη Ελευθερίου που έτρεξε και τον αγώνα σαν αθλήτρια.

Παίρνοντας κατά χρονική σειρά το κομμάτι των εθελοντών, οι διοργανωτές αναφέρουν όσους βοήθησαν για την επιτυχία:
-Το ΡΟΔΑ για την παραχώρηση του λεωφορείου που διευκόλυνε τους αθλητές στη μετάβασή τους στο χωριό των Απολλώνων και την αποχώρησή τους μετά τις απονομές.
-Τους αστυνομικούς του τμήματος Σαλάκου που ήταν σε όλη τη διαδρομή μπροστά από τον πρώτο αθλητή, διευκολύνοντας την άνετη πορεία του.
-Μαζί με το περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας, για πρώτη φορά συμμετείχε η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου με πολλά οχήματα και με περισσότερους από 15 εθελοντές, δίνοντας σιγουριά στους αθλητές. Έτσι, βοήθησε στην ομαλή διεξαγωγή της κίνησης των αυτοκινήτων, καλύπτοντας τα “τυφλά” σημεία στις διασταυρώσεις,  μεταφέροντας τους αθλητές που εγκατέλειψαν με άριστες εντυπώσεις καθαρού εθελοντισμού.

-Γιατρός του αγώνα ήταν ο Χατζηνικόλας Νικόλας, που έδωσε ρεσιτάλ επαγγελματισμού. Ο παιδίατρος, που πάντα έτρεχε στον συγκεκριμένο αγώνα ως αθλητής, αυτή την φορά ήταν με το φαρμακείο στην πλάτη και με το ποδήλατο του έκανε δυο φορές τη διαδρομή, βοηθώντας σε κάθε περίπτωση. 
-Οι κριτές του αγώνα από τον Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Δωδεκανήσων που συμμετέχουν πάντα εθελοντικά, φρόντισαν για την εγκυρότητα του με έξι άτομα και με σύντομη κατάταξη των τριών πρώτων αθλητών κάθε κατηγορίας,  που ήταν το ζητούμενο των απονομών. 
-Τις στάσεις ανεφοδιασμού για την τροφοδοσία των νερών κάλυψε κυρίως η οικογένεια του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου (παιδιά, αδέρφια και ανίψια) μαζί με πολύ καλούς φίλους. 

-Στον τερματισμό, στην αίθουσα των απονομών εθελοντές από τις “Απολλωνιάτισσες” κυρίως αλλά και από τον πολιτιστικό “Νέοι Ορίζοντες” και τον αθλητικό σύλλογο “Απόλλων” Απολλώνων φρόντισαν για τον μπουφέ και την καθιερωμένη πλέον στον αγώνα μακαρονάδα, δίνοντας τον φιλόξενο Απολλωνιάτικο χαρακτήρα στους “μουσαφίρηδες” που ήρθαν στο χωριό για τον αγώνα.           
 -Μεγάλη συμμετοχή όπως κάθε χρόνο είχε η ομάδα τριάθλου “ο Απόλλων” που το έχει εντάξει στις αγωνιστικές δραστηριότητες της. Αυτή τη φορά έδωσαν και άλλες δυο ομάδες το «παρών», ο “Ανταίος” που δημιουργήθηκε τον τελευταίο χρόνο και η ομάδα έκπληξη από τις μαχητικές τέχνες “Zongas teem, ΑΣ Αχιλλέας”.      
-Φέτος βοήθησαν αρκετοί χορηγοί εκτός από τους συλλόγους των Απολλώνων για να μπορέσει να γίνει εφικτή και σωστή η διοργάνωση του ημιμαραθωνίου αγώνα και να διατηρηθεί η τυπική συνδρομή για τους αθλητές στα 5 ευρώ.  

-Οι χορηγοί του αγώνα είναι: “ΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΑ” παραδοσιακό εστιατόριο, “ARISTA”  σούπερ μάρκετ, “ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ”, “ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ”,  “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ” ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, “RONDA”,  “AROMA” café, “BOWLING HALL”, “ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ” κομμωτήριο, “ΠΑΡΑΓΚΑ” μαγειροτεχνείο, “ΓΙΑΡΕΝΗΣ” εστιατόριο, “ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ”  τοπικά είδη, “GEM TRAVEL”, “ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Ι & ΣΙΑ ΕΕ” λογιστικό γραφείο, “ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚ ΥΙΟΙ ΟΕ”, “ΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ” ιχθυοπωλείο,  “GONDOLA” πιτσαρία, “VARGAS sport”, “PRINT FACTORY”, “ΒΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ” κηποτέχνης, “ELAFOS HOTEL”, “ΤΡΟΠΑΙΟΝ” κύπελλα - μετάλλια, σούπερ μάρκετ “ΦΛΕΒΑΡΗΣ”.