Σήμερα το 3ο ΕΤΑΠ του Γύρου Ρόδου

Σήμερα, με αφετηρία και τερματισμό στην πόλη της Ρόδου, ολοκληρώνεται το τρίτο και τελευταίο ΕΤΑΠ του Διεθνούς Γύρου του νησιού μας στην ποδηλασία. Μιας διοργάνωσης του Ροδήλιου σε συνεργασία με την Sport Tour Hellas και τη στήριξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον  Δήμο Ρόδου αλλά και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.  Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από το Μανδράκι στις 12.00 και αναμένεται να τερματίσουν γύρω στις 16.00. 

Η διαδρομή είναι η ακόλουθη:
Εκκίνηση από Ρόδο προς Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι παραλιακά-έξοδος προς Ρόδου-Λίνδου-Γεννάδι-Άγιος Ισίδωρος-Έμπωνα-Κρητηνία-Κάμειρος και τερματισμός στην Ρόδο. Απόσταση 157,5χλμ.

Ο Γύρος Ρόδου συμπληρώνει το Διεθνές Γκραν Πρι της περασμένης Κυριακής, όπου έλαβαν μέρος 16 ποδηλατικές ομάδες, ανάμεσα τους εθνικές, clubs και σωματεία από όλο τον κόσμο. Νικητής του αναδείχθηκε ο Ιταλός Moschetti Matteo από την ομάδα POLARTECKOMETA με χρόνο 4:38:05. Ο ίδιος κέρδισε και το ξεχωριστό έπαθλο για τον νεότερο αθλητή με την καλύτερη επίδοση.

Στη δεύτερη θέση ήταν ο εξίσου Ιταλός  Maronese Marco από την BARDIANICSF, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Huppertz Joshua από την Γερμανία, που συμμετείχε με την TEAM SAUERLAND NR WP/BSKS GERMANY.

Κορυφαίος Έλληνας του αγώνα ήταν ο Μπούγλας Γεώργιος, που αγωνίστηκε με τα χρώματα του «IVISKOS – RODILIOS Regional Team» με εξαιρετική επίδοση , αφού τερμάτισε στην 8η θέση ανάμεσα σε 106 αθλητές.