Στα περσινά επίπεδα η κίνηση από Ρωσία για τη Ρόδο

Στα ίδια με τα περσινά επίπεδα εκτιμάται ότι θα κινηθεί το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία φέτος, καθώς έχει πλέον διαμορφωθεί η εικόνα για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου.

Τα μηνύματα από την έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ που άνοιξε χτες τις πύλες της στη Μόσχα, είναι αρκετά θετικά για τη Ρόδο, και σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αεροπορικές θέσεις που είχαν προγραμματιστεί αρχικά, παραμένουν.

Σημειώνεται ότι πέρσι έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στο νησί μας περίπου 126.000 Ρώσοι τουρίστες αριθμός που αναμένεται και φέτος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων που εκπροσωπεί τα ξενοδοχεία Atrium στην έκθεση, Γιώργος Ματσίγκος, υπάρχει αισιοδοξία για τη φετινή χρονιά, αλλά και ικανοποίηση καθώς δεν έχει αλλάξει ο αρχικός προγραμματισμός.

Μάλιστα επεσήμανε ότι με δεδομένο τα όσα επικρατούν στην τουριστική αγορά και κυρίως  σε ότι αφορά την Τουρκία, που ανακάμπτει θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς οι μεγαλύτεροι τουριστικοί οργανισμοί της Ρωσίας είναι τουρκικών συμφερόντων και όπως είναι φυσικό στρέφουν τους Ρώσους για διακοπές προς τη γείτονα χώρα.

Στο περίπτερο της περιφέρειας στο οποίο δίνουν το παρών συνολικά 9 νησιά και το οποίο επισκέφθηκε και η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά, βρίσκονται αρκετοί τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι, αλλά και διευθυντές ξενοδοχείων.

Όπως και στην πρόσφατη έκθεση του Βερολίνου, έτσι και στην έκθεση της Μόσχας, δε γίνεται καμία συζήτηση για τις τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή του Αιγαίου καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων «κανένας δεν ασχολείται με τον Ερντογάν» στην Ευρώπη.