Διαγωνισμός για τη μίσθωση του “Έλαφος” και “Ελαφίνα”

Στον «αέρα» έβγαλε από χθες η ΔΕΡΜΑΕ τη διακήρυξη της δημοπρασίας για τη μίσθωση του «Έλαφος» και «Ελαφίνα», η οποία θα διενεργηθεί στις 30 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους μέχρι και την Τρίτη 27 του τρέχοντος μηνός, στις 10:00 το πρωί, ενώ μετά από τρεις ημέρες, την Παρασκευή στις 10:00 το πρωί και στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του μοναδικού αυτού τουριστικού συγκροτήματος που ως γνωστόν βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία. Υπενθυμίζεται ότι η μίσθωση περιλαμβάνει τα ακίνητα με την ονομασία «ΕΛΑΦΟΣ», «ΕΛΑΦΙΝΑ» και «ΕΛΑΦΑΚΙ» καθώς και τους περιβάλλοντες αυτά χώρους.

Σύμφωνα με την διακήρυξη, η οποία από χθες είναι αναρτημένη στο «Διαύγεια», οι βασικοί όροι της εκμίσθωσης είναι οι εξής: Η διάρκειά της ορίζεται εικοσαετής (20 έτη), αρχής γενομένης από την κατάρτισή της.  Ως χρήση των χώρων του μισθίου ορίζεται αποκλειστικά η λειτουργία τους ως ξενοδοχείου για τα ακίνητα «ΕΛΑΦΟΣ» & «ΕΛΑΦΙΝΑ» και για το ακίνητο με την ονομασία «ΕΛΑΦΑΚΙ» ως επιχείρηση μαζικής εστίασης, παρασκευής και προσφοράς πλήρους γεύματος ή οργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων ή επιχείρησης αναψυχής μετά ή χωρίς παιδότοπο.

Όσο αφορά στο μίσθωμα, το ελάχιστο προσφερόμενο δεν μπορεί να είναι μικρότερο από ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) επί των κάθε είδους ακαθαρίστων εσόδων από τη λειτουργία των χώρων, με ελάχιστο σε κάθε περίπτωση εγγυημένο ποσό ετήσιων ακαθαρίστων εσόδων αυτό των διακοσίων σαράντα χιλιάδων ευρώ, πλέον του συνόλου του εκάστοτε ισχύοντος τέλους χαρτοσήμου επί του ποσού αυτού.

Η δημοπρασία θα είναι δημόσια και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δ.σ. Ρόδου στις 30/03/2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ., ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.  Οι προτιθέμενοι να συμμετάσχουν στη δημοπρασία, για να γίνουν δεκτοί, θα πρέπει να προσκομίσουν, εκτός των άλλων δικαιολογητικών που προβλέπει η διακήρυξη, συμπληρωμένη δήλωση συμμετοχής, υπόδειγμα της οποίας παρατίθεται ως παράρτημα της αναλυτικής διακήρυξης. Στη δημοπρασία συμμετέχουν μόνον όσοι έχουν υποβάλει δηλώσεις, κάτι που θα γίνει στα γραφεία της εταιρείας.

Σύσκεψη ενόψει της σεζόν
Η διακήρυξη για το «Έλαφος» και «Ελαφίνα», ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο γραφείο του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκο με αντικείμενο τη ΔΕΡΜΑΕ  και τη σχέση της με το Δήμο, με φόντο την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν σε λίγες ημέρες. Η σύσκεψη έγινε, βέβαια, με τον Πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ κ. Γιώργο Κακούλη ενώ παρίσταντο και οι αρμόδιοι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου και της Εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταρχήν, έγινε συζήτηση για ορισμένα διαδικαστικά θέματα που έχουν ανακύψει και έχουν να κάνουν με την παραχώρηση από το Δήμο των ακινήτων που διαχειρίζεται η ΔΕΡΜΑΕ. Σημειώνεται ότι,  στα σχέδια τους είναι, μέσα στον επόμενο μήνα, να βγει «στον αέρα» και η διακήρυξη για το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «Όασις».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτενής συζήτηση έγινε, προχθές το βράδυ, για την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν, με έμφαση τη λειτουργία των κοινοχρήστων χώρων μια και υπενθυμίζεται ο κ. Κακούλης είναι και εντεταλμένος για τον τομέα αυτό.

Ο Δήμαρχος ζήτησε να εντείνουν τις προσπάθειες και μάλιστα από τώρα διενεργούνται προληπτικοί έλεγχοι προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες κατάχρησης που βλέπουμε κάθε καλοκαίρι.  Επίσης, προσεχώς, αναμένεται να γίνει υπενθύμιση στους καταστηματάρχες ότι το ποσό για την ενοικίαση των κοινοχρήστων χώρων από το Δήμο μπορεί πλέον να καταβάλλεται σε τρεις δόσεις με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 30 Απριλίου. Εάν παρέλθει η ημερομηνία αυτή όπως και οι άλλες δύο δίχως να καταβληθεί η δόση, τότε θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Αφού ανοίξουν τα καταστήματα στην έναρξη της σεζόν, τότε…θα πιάσει δουλειά εντατικά και το συνεργείο του Δήμου για τον έλεγχο των κοινοχρήστων χώρων. Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι και τις δύο τελευταίες χρονιές βεβαιώθηκαν αρκετά πρόστιμα. Μάλιστα, μόνο τη σεζόν του 2016 αυτά έφθασαν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε όλο το νησί! Ο Δήμαρχος έδωσε ακόμη…ντιρεκτίβα να δοθεί προσοχή στην εμφάνιση της πόλης. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η προετοιμασία και από τη ΔΕΡΜΑΕ η οποία, ως γνωστόν, διαχειρίζεται το πιο εμπορικό κομμάτι του Δήμου. Ήδη, είναι έτοιμες οι διακηρύξεις για την καθαριότητα του Μνημείου, τη φροντίδα των κήπων αλλά και την ιδιωτική φύλαξη.
Τέλος, οι πληροφορίες θέλουν, στη σύσκεψη, να έγινε μία προκαταρκτική κουβέντα για την αξιοποίηση του «Θέρμαι» και τη σκέψη να παραχωρηθεί και αυτό στη ΔΕΡΜΑΕ.