Δεν υπάρχει θέμα ίδρυσης Αρχιεπισκοπής Δωδεκανήσου

Δεν υπάρχει θέμα ίδρυσης Αρχιεπισκοπής Δωδεκανήσου, παρά τα δημοσιεύματα, διευκρινίστηκε χθες  στη “Ροδιακή” από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ούτε θέμα υπάρχει,  ούτε έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο, επεσήμανε στη “Ροδιακή” ο υπεύθυνος τύπου του Πατριαρχείου κ. Παπαχρήστος, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που το τελευταίο τρίμηνο έχουν αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα.

Όπως τονίστηκε ουδέποτε έχε τεθεί ούτε σαν σκέψη από πλευράς Πατριαρχείου τέτοιο σενάριο, και όλα τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια (σύμφωνα με τα τελευταία, στα οποία αναφέρθηκε η “Ροδιακή” χθες το συγκεκριμένο θέμα απειλεί με ρήξη τις σχέσεις του Πατριαρχείου με την Εκκλησία της Ελλάδος).

Άγνωστο πάντως είναι από πού εκπορεύονται τα δημοσιεύματα αυτά και τί επιδιώκουν, την στιγμή που το θέμα της Αρχιεπισκοπης Δωδεκανήσου δεν τίθεται ούτε ως σενάριο εργασίας από το Πατριαρχείο.
Κατηγορηματικός για το ίδιο θέμα ήταν και ο μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ο οποίος τόνισε πως “ούτε ετέθη, ούτε θα τεθεί θέμα ίδρυσης Αρχιεπισκοπής Δωδεκανήσου” επισημαίνοντας μάλιστα ότι τα σχετικά δημοσιεύματα υποκρύπτουν σκοπιμότητα.

Ανέφερε ότι το θέμα των δημοσιευμάτων, που φέρουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο να προσανατολίζεται στην ίδρυση Αρχιεπισκοπής Δωδεκανήσου, συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Σύνοδο στο Φανάρι και δόθηκε εντολή να διαψευστούν. “Δεν γνωρίζουμε, είπε, από πού εκπορεύονται και που αποσκοπούν αυτά τα δημοσιεύματα’.