Μπάχαλο με το φάιναλ φορ των εφήβων!

Άνω κάτω έχει γίνει ο προγραμματισμός του φάιναλ φορ των εφήβων το οποίο είναι ορισμένο από την αρχή της σεζόν να διεξαχθεί στις 17-18 Μαρτίου ενώ η έδρα (Λέρος) έγινε γνωστή πριν από ένα μήνα.

Κι όμως… τρεις μέρες πριν τη μετάβαση των μετακινούμενων ομάδων στο νησί της Άρτεμης, «έσκασε» αποχώρηση ομάδας που έχει κερδίσει επάξια τη συμμετοχή της «τινάζοντας» κάθε σχεδιασμό τόσο των διοργανωτών όσο και των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

Η Τοπική Επιτροπή ΕΟΚ Δωδεκανήσου επρόκειτο να ανακοινώσει χθες το πρόγραμμα των φάιναλ φορ που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο, δηλαδή των εφήβων και των νεανίδων. Όμως, οι εξελίξεις την πρόλαβαν κι έτσι αναγκάστηκε να περιμένει προτού προβεί σε ανακοινώσεις. Οι εξελίξεις αυτές αφορούν στον Ιπποκράτη και στην απόφαση που πάρθηκε να μην πάει τελικά στη Λέρο, στερώντας από τα ταλαντούχα παιδιά τους (τα οποία, σημειωτέον, τερμάτισαν αήττητα στην πρώτη θέση του Ομίλου Νήσων) το δικαίωμα να διεκδικήσουν τον τίτλο!

Βέβαια, επίσημη επιστολή παραίτησης δεν είχε σταλεί ως χθες το μεσημέρι παρά μόνο έγιναν τηλεφωνικά οι ειδοποιήσεις από την πλευρά των Κώων προς τους διοργανωτές. Επιπλέον, άρχισαν να ειπώνονται και διαφορετικές αιτίες για την αποχώρηση από το φάιναλ φορ. Επικράτησε εκείνη της ταυτόχρονης διεξαγωγής του F4 νεανίδων στην Κω, με τον Ιπποκράτη να έχει ίδιο προπονητή στα δύο τμήματα. Μάλιστα, έγινε γνωστό πως είχε ζητηθεί εδώ και καιρό από το σωματείο να αλλάξει η ημερομηνία είτε της μίας διοργάνωσης είτε της άλλης, είτε ακόμη και να διεξαχθούν η μία τις ημέρες Παρασκευή – Σάββατο και η άλλη Σάββατο – Κυριακή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τις προτάσεις αυτές απέρριψαν τα υπόλοιπα σωματεία και τα φάιναλ φορ έμειναν ως έχουν. 

Ακόμη κι έτσι, η αργοπορημένη κοινοποίηση της απόφασης περί αποχώρησης προκάλεσε αναστάτωση αφ’ ενός στους οικοδεσπότες, οι οποίοι είχαν ήδη προβεί σε δημιουργία αφίσας, φυλλαδίων και προσκλήσεων τα οποία και είχαν κυκλοφορήσει στο νησί προκειμένου ο φίλαθλος κόσμος να ενημερωθεί εγκαίρως και να πάει στο γήπεδο, και αφ’ ετέρου στον Ιάλυσο και τον Κολοσσό οι οποίοι μέχρι και χθες το απόγευμα δεν ήξεραν ποιον αντίπαλο θα έχουν στον ημιτελικό!

Ειδικά στην περίπτωση του Κολοσσού, που θα έπαιζε με τον Ιπποκράτη, δεν ήξεραν αν θα έπαιζαν καν στον ημιτελικό ή αν θα έπαιρναν απευθείας την πρόκριση στον τελικό.

Την τελευταία φορά που είχε προκύψει ανάλογο σκηνικό σε τελική φάση πρωταθλήματος, τη θέση της ομάδας που αποχώρησε κάλυψε η τρίτη της βαθμολογίας. Στην προκειμένη περίπτωση, είναι η ΕΑΚΑ η οποία – αν δεχθεί – θα πρέπει να βρει μέσα σε τρεις μέρες τα χρήματα για την αποστολή στη Λέρο! Οι Καλύμνιοι, βάσει πληροφοριών, έδειξαν θετική στάση αλλά δεν οριστικοποίησαν τίποτα εφόσον δεν υπήρξε ως χθες κάτι επίσημο για την παραίτηση του Ιπποκράτη.

Ωστόσο, εάν η ΕΑΚΑ λάβει μέρος στο F4, θα το κάνει ως πρώτη (αντί του Ιπποκράτη) και θα παίξει με τον Κολοσσό στον ημιτελικό, ή ως δεύτερη άρα κόντρα στους «θαλασσί» θα τεθεί ο Πανιώνιος Λέρου;
Ο Κολοσσός, ο περσινός κάτοχος του τίτλου, γνωρίζει εδώ και μέρες πως θα παίξει κόντρα στον Ιπποκράτη κι έχει φροντίσει να προετοιμαστεί με βάση αυτό το δεδομένο.

Ξαφνικά, μαθαίνει τρεις μέρες πριν φύγει η αποστολή ότι θ’ αντιμετωπίσει άλλη ομάδα στον ημιτελικό! Πόσο δίκαιο είναι αυτό για ένα σωματείο που έχει θέσει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
Έως αργά χθες δεν είχε ανακοινωθεί τίποτα επισήμως.