Στο James Βeard House, ναό της γαστρονομίας στις ΗΠΑ, παρουσιάστηκε η Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019

Στο James Βeard House, ναό της γαστρονομίας στις ΗΠΑ, παρουσιάστηκε η Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019

Στο James Βeard House, ναό της γαστρονομίας στις ΗΠΑ, παρουσιάστηκε η Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 170 ΦΟΡΕΣ

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, οι Dames d’Escoffier και ο Σπύρος Κουγιός κατέκτησαν τους σημαντικότερους opinion leaders του γαστρονομικού τουρισμού

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Νέα Υόρκη γνώρισε την αυθεντικότητα και την σαγηνευτική απλότητα των γεύσεων του Νοτίου Αιγαίου.

Η πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ένωσε τις δυνάμεις της με τις Dames d’Escoffier και δημιούργησε ένα μενού, ύμνο στην αιγαιακή γαστρονομία.

Την Τρίτη 13 Μαρτίου, οι σημαντικότεροι δημοσιογράφοι γαστρονομίας και γαστρονομικού τουρισμού, από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων η Wall Street Journal και οι New York Times, food bloggers και food and luxury travel opinion leaders, μυήθηκαν στα μυστικά της αιγαιακής κουζίνας στο James beard House, γνωστό ως “ναό” της Αμερικανικής Γαστρονομίας, όπου κάθε Αμερικανός σεφ ονειρεύεται μια φορά να μαγειρέψει. Όσπρια, θαλασσινά, χόρτα λάδι και βότανα από τα νησιά ήταν οι πρωταγωνιστές που “μάγεψαν” τους γευστικούς κάλυκες του κοινού και ταξίδεψαν το μυαλό τους στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου.

Σαλατούρι, Φάβα, Χτυπητή, Ντοματοσαλάτα με Φουσκωτή, Κακαβιά, Ρεβυθάδα, Χταπόδι με μέλι, Αρνάκι Φρικασέ, Γιουβέτσι Μπρούσκο, Ελληνικό Μιλφέιγ με κρέμα γιαουρτιού ήταν ορισμένα από τα πιάτα που παρουσιάστηκαν και ενθουσίασαν δημοσιογράφους και κοινό.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο τρόπος παρουσίασης των συνταγών, με την σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου να “ξεναγεί” τους παρισταμένους στην ιστορική διαδρομή που ακολούθησαν από την αρχαιότητα μέχρι την σύγχρονη κουζίνα.

«Οι συνταγές που πρόκειται να δοκιμάσετε έχουν περάσει στη σύγχρονη κουζίνα του Αιγαίου από γενιά σε γενιά, και εμπλουτισμένες με όλα τα μυστικά, ανταλλάσσονται από μητέρα σε κόρη από τη νεολιθική εποχή. Αφιερώστε χρόνο και χρησιμοποιήσετε όλες τις αισθήσεις σας για να απολαύσετε τις μοναδικές, παραδοσιακές γεύσεις και τα αρώματα των νησιών του Αιγαίου που μοιραζόμαστε μαζί σας σήμερα» κάλεσε τους συμμετέχοντες στην γιορτή των αιγαιακών γεύσεων η διακεκριμένη σεφ.

Στην αρχή της εκδήλωσης το κοινό ενημερώθηκε από την επικεφαλής της Επιτροπής της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, Χάιντι Λαζάνη, για το πρόγραμμα “Taste the Seasons” που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτιου Αιγαίου στο πλαίσιο του τίτλου της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε το κοινό για τις διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις των 50 νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκάνησο, όλες μαζί σχηματίζουν την αιγαιακή γαστρονομική ταυτότητα και κουλτούρα.

To «James Beard Foundation», με έδρα τη Νέα Υόρκη δημιουργήθηκε προς τιμήν του Αμερικανού James Beard, μιας από τις επιδραστικότερες μορφές της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής. Κάθε χρόνο, διοργανώνει τα «James Beard Awards», την πιο σημαντική εκδήλωση γαστρονομικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιείται στην Αμερική.


Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές