Ιπποκράτης: Οι λόγοι παραίτησης από το φάιναλ φορ των εφήβων

Με ανακοίνωσή του, ο Ιπποκράτης προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους παραίτησης από το φάιναλ φορ των εφήβων.

«Είμαστε στην περίεργη θέση, για ακόμα μια φορά, να προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες κι αυτό διότι κάποιοι ενδεχομένως δεν καταλαβαίνουν ή δεν συμμερίζονται τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν από τον ορισμό ενός FINAL FOUR, σε περίοδο που υπάρχουν υποχρεώσεις των αθλητών μας και προπονητών σε άλλες επίσημες διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 αγωνίζεται η αντρική ομάδα μας στην Αθήνα δίνοντας μάλιστα αγώνα ανόδου και όπως είναι γνωστό σε όλους υπάρχουν και έφηβοι που στελεχώνουν την ομάδα μας. 
Παράλληλα, ο προπονητής μας στην εφηβική ομάδα είναι ο ίδιος και στις νεανίδες, και το FINAL FOUR των νεανίδων το διοργανώνουμε στην Κω τις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες.

Πρέπει, δε, να τονίσουμε ότι με κάθε τρόπο ενημερώσαμε εγκαίρως για το πρόβλημα που προέκυπτε αλλά δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση στα πλάνα της ΤΕ ΕΟΚ ΔΩΔ/ΣΟΥ.

Δεν έγινε τίποτα για να μπορέσει ο σύλλογός μας να πάρει μέρος στο FINAL FOUR εφήβων στη Λέρο.

Παρουσιαζόμαστε από διάφορες πηγές και ως σύλλογος χωρίς υπευθυνότητα και σωστή νοοτροπία στη λειτουργία των τμημάτων υποδομής. Ξεχνούν κάποιοι να αναφέρουν ότι για δεκαετίες είμαστε ο μοναδικός σύλλογος στα Δωδεκάνησα που κάθε χρόνο παίρνει μέρος σε όλες τις διοργανώσεις της Δωδεκανήσου σε όλα τα τμήματα και σε αγόρια και σε κορίτσια. Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον άστοχο και άδικο να μας κατηγορούν κάποιοι για ασυνέπεια ή ανευθυνότητα για τον τρόπο που λειτουργούμε.

Λυπούμαστε ειλικρινά για τη μη συμμετοχή μας αλλά αυτό τελικά ήταν προϊόν άλλων παραγόντων και όχι της δικής μας διάθεσης κι ευθύνης.

Παραθέτουμε και την επιστολή, η οποία στάλθηκε προς την αρμόδια αρχή και ενημερώνει για την αναγκαστική αποχώρησή μας από το FINAL FOUR: “Με την παρούσα, σας γνωρίζουμε ότι ως Σύλλογος δηλώνουμε την παραίτησή μας από το F4 των εφήβων που πρόκειται να διεξαχθεί στη Νήσο Λέρο το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Η απόφασή μας αυτή, αν και μας λυπεί ιδιαίτερα, αποτελεί για εμάς μονόδρομο, για τους λόγους που ήδη σας έχουμε εκθέσει επανειλημμένως, τόσο εγγράφως όσο και  τηλεφωνικά.

Αν και η συμμετοχή του εφηβικού τμήματος στο F4 θα “στεναχωρούσε πολλούς”, καθόσον φέτος το συγκεκριμένο τμήμα είναι μέχρι στιγμής αήττητο και παρόλο που από τον Σύλλογό μας προτάθηκαν έγκαιρα κι εγγράφως αρκετές εναλλακτικές λύσεις, δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, δεν είναι δυνατή, όπως καταλαβαίνετε, η φυσική παρουσία μελών του συλλόγου ταυτόχρονα σε δύο (2) νησιά, αφού ακριβώς τις ίδιες ημερομηνίες είμαστε διοργανωτές του F4 των νεανίδων στο νησί μας.

Καταληκτικά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι σήμερα γίναμε δέκτες ανεξήγητης επίθεσης από μέρος του ηλεκτρονικού Τύπου. Δηλώνουμε, λοιπόν, ρητά ότι είστε ελεύθεροι να διαθέσετε στα μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά, όλα τα έγγραφα τα οποία σας έχουμε ήδη αποστείλει και αποδεικνύουν τους λόγους παραίτησής μας από το F4 των εφήβων.

Πιστεύουμε ότι η μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον. 

Με φιλικούς χαιρετισμούς
 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΤΟΦΥΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ             ΧΑΤΖΗΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ».