Απολογήθηκε κατηγορούμενος για υπεξαίρεση 23.000 ευρώ

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε χθες μετά την απολογία του 64χρονος που κατηγορείται ότι εμφανίστηκε ως κτηματομεσίτης σε αλλοδαπό από τη Γαλλία από τον οποίο και υπεξαίρεσε το ποσό των περίπου 23.000 ευρώ που έδωσε για την αγορά ακινήτου.

Η υπόθεση αρχικά είχε παραπεμφθεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου το οποίο μάλιστα τον Οκτώβριο του 2016 επρόκειτο να την εκδικάσει, ωστόσο δεν εισήλθε στην ουσία αφού θεώρησε ότι είναι αναρμόδιο και επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για τις λοιπές ενέργειες.

Έτσι η υπόθεση παραπέμφθηκε στην ανάκριση και χθες ο 64χρονος συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα. Τσαμπίκα Ψαρά προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 64χρονος ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε εμφανίστηκε ως κτηματομεσίτης στον Γάλλο και πως αντίθετα με τα όσα τον κατηγορεί το μόνο που θέλησε να κάνει ήταν μία φιλική εξυπηρέτηση και τίποτα περισσότερο επειδή ο αλλοδαπός δεν γνώριζε καλά ελληνικά.

Σε ότι αφορά τα χρήματα που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε, ο 64χρονος είπε πως τα επέστρεψε στον αλλοδαπό τον Απρίλιο του 2012 και μετά από λίγο καιρό ο ίδιος ο Γάλλος στο κατάστημα που διατηρεί ο κατηγορούμενος και παρουσία των υπαλλήλων του έδωσε χρήματα στις πωλήτριες του ακινήτου για να προχωρήσει η διαδικασία της αγοραπωλησίας.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 64χρονος αφέθηκε ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 64χρονος φέρεται στα τέλη Σεπτεμβρίου 2012 να εμφανίστηκε ως κτηματομεσίτης συνεργαζόμενος με μεγάλο κτηματομεσιτικό γραφείο στη Ρόδου. Με την ιδιότητα του αυτή πήρε το ποσό των 28.400 ευρώ που του έστειλε ο Γάλλος από το εξωτερικό όπου διαμένει προκειμένου να τα παραδώσει για την αγορά ακινήτου 4.460 τ.μ. στις Καλυθιές.

Ωστόσο ο 64χρονος κατηγορείται ότι έδωσε μόνο τις 5000 ευρώ για το ακίνητο και τα υπόλοιπα χρήματα τα ιδιοποιήθηκε παράνομα παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του αλλοδαπού.