Πέρασε τα...  σύνορα ο Μαραθώνιος της Ρόδου

Τα σύνορα της Ελλάδας έχει περάσει εδώ και καιρό, η φήμη και η καταξίωση του Διεθνούς Μαραθωνίου της Ρόδου, όπως αποδεικνύεται και από τις συμμετοχές δρομέων από άλλες χώρες, που θα ταξιδέψουν στο νησί για να πάρουν μέρος στον αγώνα.

Παρότι απομένει ακόμα ενάμιση μήνας πριν από τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου, που θα γίνει για στις 29 Απριλίου, έχουν δηλώσει συμμετοχή ως τώρα 140 δρομείς από 30 χώρες, γεγονός που δείχνει τη δυναμική που έχει το γεγονός εκτός συνόρων.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι κάθε χρόνο αυξάνεται το ποσοστό των ξένων δρομέων που τρέχουν δίπλα στη θάλασσα και ανάμεσα στα ιστορικά μνημεία του μνημεία του νησιού και επιβεβαιώνει ότι η διοργάνωση πετυχαίνει το σκοπό, για προσέλκυση αθλητικού τουρισμού στα Δωδεκάνησα και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, πέραν τους μήνες του καλοκαιριού.

Οι περισσότερες συμμετοχές είναι από τη Μεγάλη Βρετανία με 31 άτομα, ακολουθεί η Γαλλία με 18, η Γερμανία με 11 και μετά οι Ηνωμένες Πολιτείες με 10!

Εκτός από τους δρομείς, μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού. 

Πέρα από τους δημοσιογράφους που έρχονται κάθε χρόνο, ειδικά για φέτος θα ταξιδέψει στη Ρόδο πολυμελές συνεργείο της νορβηγικής τηλεόρασης που θα γυρίσουν ένα επεισόδιο της εκπομπής του Ολυμπιονίκη της ποδηλασίας DagOtto Lauritzen, ο οποίος ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και προτείνει ξεχωριστές δραστηριότητες σε μοναδικές τοποθεσίες. 

Για να τρέξει σε μαραθώνιο επέλεξε ως κατάλληλο μέρος τη Ρόδο και εκτός από τον αγώνα, θα κάνει γυρίσματα σε όλο το νησί. Επίσης τριμελές τηλεοπτικό συνεργείο θα έρθει από την Ισπανία για να κινηματογραφήσει τον μαραθώνιο και να τρέξει στον αγώνα! 
Το σίγουρο είναι, ότι οι εικόνες της Ρόδου, μέσω αυτών των  πρωτοβουλιών, θα κάνουν το γύρο του κόσμου!