Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καλύμνου με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα ο Δήμαρχος κος Ιωάννης Γαλουζής, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κο Μ. Ρήγα, με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κο Κων/νο Λιτζεράκο για θέματα που αφορούν το νησί μας.

Ειδικότερα στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της Κατασκευής νέου αεροδρομίου στην Κάλυμνο, σε συνέχεια της πρότασης του κου Δημάρχου και της σχετικής δέσμευσης του Πρωθυπουργού κου Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί μας.

Το θέμα αυτό βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, καθώς η Υ.Π.Α. έχει ήδη ξεκινήσει την ερευνητική εργασία και τη σύνταξη της ανάλογης μελέτης για την κατασκευή νέου αεροδρομίου στην περιοχή της Παλιονήσου, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας, που θα συμβάλουν υποστηρικτικά σε όποια φάση κριθεί απαραίτητο.

Είναι γοργοί οι ρυθμοί προς την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου πνοής για το νησί μας, που θα διευρύνει τους διαύλους επικοινωνίας υποστηρίζοντας την εξυπηρέτηση διεθνών πτήσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον τομέα της οικονομίας και του τουρισμού, καθώς θα έχει όλες τις απαραίτητες σύγχρονες προδιαγραφές.

Στη συνέχεια, συζητήθηκε το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης του νησιού μας με την Αθήνα, όπου υπάρχει τελικώς θετική εξέλιξη καθώς προέκυψε οριστικός ανάδοχος της επιδοτούμενης γραμμής Κάλυμνος-Αθήνα-Κάλυμνος η αεροπορική εταιρεία Sky Express.

Η υπογραφή της σύμβασης από τον Υπουργό Μεταφορών πρόκειται να γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα δίνοντας έτσι οριστική και μόνιμη λύση στο θέμα της αεροπορικής σύνδεσης της Καλύμνου με το κέντρο.