«Ασπίδα» στον Σκυλλά από τον Πίσκαπα

Στο πλευρό του Λευτέρη Σκυλλά, ο οποίος αντέδρασε οργισμένα, μέσω της «Α.Ρ.», στους «ψιθύρους» που συνόδευσαν την αποχώρησή του από τον Ηρακλή Μαριτσών μετά το παιχνίδι με τη Δόξα Καρδάμαινας, τάσσεται ο Γρηγόρης Πίσκαπας.

Ο πρώην πρόεδρος των «ροπαλοφόρων» κάνει λόγο για συμπεριφορές που αδικούν τον πολύπειρο τερματοφύλακα, παρότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση του ζητάει συγνώμη, ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη αφ’ ενός να γίνει πράξη το σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε», αφ’ ετέρου δε να ο σύλλογος να προστατέψει τις καλές στιγμές της ιστορίας του. Η δήλωση του Γρηγόρη Πίσκαπα στην «Ροδιακή»:

«Έχω φύγει εδώ και τρία χρόνια από την ομάδα και παρότι έβλεπα κάποια πράγματα, για το καλό σου συλλόγου και για την ηρεμία του, απέφευγα να τοποθετηθώ.  Δεν μπορώ όμως να παραμείνω σιωπηλός, βλέποντας ανθρώπους να αδικούνται. Όσοι με γνωρίζουν, το ξέρουν καλά.

 Ο Λευτέρης ήρθε στην ομάδα επί των ημερών μου, από αγάπη για τον Ηρακλή, χωρίς να ζητήσει οικονομικά ανταλλάγματα. Ίσως η τοποθέτησή μου να στεναχωρήσει κάποιους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήταν και παραμένουν φίλοι μου. Θα ήθελα να βάλουν τον εαυτό τους στη θέση του Λευτέρη και για μία κακή στιγμή, να αμαυρωθεί η όλη πορεία και ιστορία τους.

Έχω ζήσει παρόμοια περιστατικά και κάποιοι για τους δικούς τους λόγους, προσπαθούσαν να με βάλουν σ’ αυτό το “τρυπάκι”, όμως με νηφαλιότητα και ηρεμία βρισκόταν πάντα οι σωστές λύσεις. Επ’ αυτού, αν χρειαστεί, θα μιλήσω και με ονόματα. Όλοι γνωρίζουν τη ρίζα του κακού στα Μαριτσά, αλλά προφανώς για δικούς τους λόγους, δεν θέλουν να το διορθώσουν. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν και ας σταματήσουν να καταρρακώνουν συνειδήσεις, το ήθος και την εντιμότητα των ανθρώπων. Γιατί έτσι χάνει την αξιοπιστία του ο σύλλογός μας.

Σαν παλιός πρόεδρος λοιπόν, αλλά προπαντός σαν απλό μέλος της οικογένειας του Ηρακλή, οφείλω να ζητήσω δημόσια συγνώμη από τον Λευτέρη και να του ευχηθώ ό, τι καλύτερο για τη συνέχεια,  πάντα με υγεία γι’ αυτόν και την οικογένειά του. Εύχομαι και στην ομάδα της καρδιάς μου να βρει επιτέλους τα πατήματά της, να κάνουν στην πράξη και όχι στα λόγια το “όλοι μαζί μπορούμε” και να προστατέψει τις καλές στιγμές της ιστορίας της. Καλή συνέχεια, αν χρειαστεί θα επανέλθω».