Σε ένα 24ωρο η έκδοση visa σε Ρώσους για Ελλάδα

Σε 24 ώρες μειώνεται ο χρόνος επεξεργασίας των εγγράφων για έκδοση visa από τις ελληνικές προξενικές αρχές στη Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού, κ. Έλενας Κουντουρά στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας.

Η διαδικασία δεν  θα υπερβαίνει το 24ωρο από τη στιγμή που ο φάκελος με τα απαραίτητα έγγραφα φθάνει στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας. Ωστόσο, αυτό θα συμβαίνει στις περιπτώσεις που δεν προκύπτει κόλλημα με τα έγγραφα.

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους τους Ρώσους τουρίστες ότι όταν επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών τους, η βίζα θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα τους απασχολεί», δήλωσε η γενική πρόξενος της Ελλάδας, κ. Ελένη Βακάλη.

Το 2017, το 95% των εκδοθέντων visa από Ρώσους, δηλαδή 4% περισσότερες σε σχέση με το 2016, ήταν πολλαπλών εισόδων, είπε.

Σημείωσε δε ότι οι Ρώσοι πολίτες που έχουν χρησιμοποιήσει αρκετά τις προηγούμενες visa και δεν παραβιάζουν τους κανονισμούς της ισχύος της, μπορούν να λαμβάνουν visa μεγαλύτερης διάρκειας.

Ωστόσο, ολόκληρη η διαδικασία, από την υποβολή του φακέλου εγγράφων στο κέντρο έκδοσης visa μέχρι την έκδοσή της, θα υπερβαίνει τις 24 ώρες. Ανάλογα δε με την περιοχή της Ρωσίας, η περίοδο απόκτησης visa μπορεί να ποικίλει από 3 έως 7 ημέρες.

Πηγή: tornosnews.gr