Η τοποθέτηση του Ηλία Καματερού για το πρόγραμμα δημοσίων ενενδύσεων

Σήμερα παρουσιάσθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση το ειδικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) για το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο.

Παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, εκπρόσωποι της Τοπικής .Αυτοδιοίκησης (ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και οι Δήμαρχοι Ρόδου, Λέρου, Λέσβου, Αγ. Ευστρατίου), καθώς και οι βουλευτές Αιγαίου.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός στην τοποθέτησή του ανέφερε:

-Για πρώτη φορά εκπονείται ένα πρόγραμμα με συλλογικές διαδικασίες και συνεργασία του Υπουργείου με τους φορείς ιδιαίτερα της  Τοπικής .Αυτοδιοίκησης.

-Γίνονται έργα σε όλα τα νησιά τα οποία θα δώσουν ώθηση στην ισόρροπη ανάπτυξη τους.

-Είναι φανερό πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άλλη κυβερνητική ματιά στα νησιά. Υλοποιούμε σταδιακά την νησιωτική πολιτική. Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε. Ανάπτυξη δεν είναι μόνο τα έργα και δεν γίνεται χωρίς τους νησιώτες.

-Επεξεργαζόμαστε σχέδιο ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής που θα περιλαμβάνει κατηγοριοποίηση των νησιών, διοικητική μεταρρύθμιση, μεταφορικό ισοδύναμο και ίσες ευκαιρίες πρόσβασης των νησιωτών σε υπηρεσίες, υγειά, παιδεία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Υπουργό και τους εκπροσώπους της Τοπικής .Αυτοδιοίκησης στην ανάγκη συνεργασίας των Δήμων και των Περιφερειών για την υλοποίηση των έργων.