Δ. Κρεμαστινός: «Δεν υπάρχουν στοιχεία ενοχής κανενός προσώπου για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας»

Δ. Κρεμαστινός: «Δεν υπάρχουν στοιχεία ενοχής κανενός προσώπου για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας»

Δ. Κρεμαστινός: «Δεν υπάρχουν στοιχεία ενοχής κανενός προσώπου για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 134 ΦΟΡΕΣ

Δυστυχώς, σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης εμφανίστηκε αποσπασματικά μέρος της ομιλίας μου στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2004, στο οποίο έλεγα ότι δεν υπάρχει σκευωρία.

Φυσικά δεν εμφανίστηκαν οι πλήρεις θέσεις μου αφήνοντας να εννοηθεί ότι όταν λέω «δεν υπάρχει σκευωρία» εννοώ ότι υπάρχει πολιτική ενοχή.

Όμως, στο πλήρες κείμενο των πρακτικών της Επιτροπής φαίνεται ακριβώς το αντίθετο: δηλώνω ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ενοχής κανενός προσώπου και ότι κατόπιν τούτου ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε, όπως είναι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα, να χειριστεί το θέμα διαφορετικά επιστρέφοντάς το στη Δικαιοσύνη.

Στην Επιτροπή είπα, επί λέξει, τις εξής φράσεις: «Όλοι είναι αθώοι για μένα…», «Και, βεβαίως, εγώ αν ήμουν στη θέση του Πρωθυπουργού θα έκανα μια απλή δήλωση: Όλα στη Δικαιοσύνη, χωρίς πολλά – πολλά λόγια στη Βουλή» καθώς και «Χωρίς, όμως, να ενοχοποιώ ανθρώπους στη Βουλή και στις εφημερίδες».

Κατά συνέπεια, η θέση μου είναι προφανής. Όπως επίσης είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση του θέματος.

Απόσπασμα από τα πρακτικά της Επιτροπής

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Μάρτυς): Επειδή βλέπω ότι σας ενδιαφέρει το θέμα της σκευωρίας, θα απαντήσω ουσιαστικά και όχι διπλωματικά. Σκευωρία σημαίνει ότι κάθονται σε ένα γραφείο ορισμένοι -ο Πρωθυπουργός κ.λπ.- και λένε, καθίστε τώρα να βρούμε ενόχους, που να είναι αθώοι, να τους βάλουμε φυλακή. Τέτοιο πράγμα εγώ δεν το πιστεύω.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Χαίρομαι που μου το λέτε.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Μάρτυς): Εγώ προσωπικά. Δεν μιλάω σαν Κόμμα. Μιλάω προσωπικά.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Χαίρομαι που το ακούω. Πιο σαφής δεν γίνεται να είστε.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Μάρτυς): Τώρα τι πιστεύω εγώ, γιατί αυτό θέλετε: Υπάρχει το θέμα, υπάρχουν ψίθυροι, αυτά που ελέχθησαν από τους μάρτυρες κλπ.. Και, βεβαίως, εγώ αν ήμουν στη θέση του Πρωθυπουργού θα έκανα μια απλή δήλωση: Όλα στη Δικαιοσύνη, χωρίς πολλά-πολλά λόγια στη Βουλή. Ούτε σκευωρίες, ούτε τίποτα, γιατί κατά τη γνώμη μου…

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Χαίρομαι και γι’ αυτή σας τη δήλωση. Συνεπώς, φυσικό δικαστή θέλετε και εσείς. Αυτό μου λέτε ή κάνω λάθος;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Μάρτυς): Χωρίς, όμως, να ενοχοποιώ ανθρώπους στη Βουλή και στις εφημερίδες, διότι με το κακό που γίνεται ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει, ούτε η Νέα Δημοκρατία χάνει. Είδαμε και την αντιπαράθεση που υπήρξε προ ολίγου. Με όλα αυτά χάνει το πολιτικό σύστημα, χάνεται η σοβαρότητα του πολιτικού συστήματος.

Εγώ, λοιπόν, όπως με ρωτάτε ευθέως, θα σας έλεγα: Τι ακούγεται; Αυτά ακούγονται, όπως περίπου λέμε όταν παραπέμπουμε έναν Βουλευτή και του αίρουμε την ασυλία. Αυτά ακούγονται. Εγώ δεν επεμβαίνω. Όλα στη Δικαιοσύνη. Όλοι είναι αθώοι για μένα, για τον Πρωθυπουργό. Η Δικαιοσύνη θα πει. Και δεν θα είχα καμία αντιπαράθεση. Και σας μιλώ ειλικρινά. Και εκτιμάτε την απάντησή μου.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Καθηγητά, θα το εξειδικεύσω λίγο. Καταρχήν, δεν αναφέρομαι σε δημοσιεύματα εφημερίδων. Αποφεύγω σαν το διάβολο με το λιβάνι, όχι για κανέναν άλλο λόγο, γιατί θέλω να έχει αξιοπιστία ο δικός μου ο λόγος τουλάχιστον…

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Μάρτυς): Αυτοί δημιουργούν τα προβλήματα, όμως.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας

Ερώτηση 16 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη ίδρυσης Ιατρικού Συλλόγου Καρπάθου και Κάσου

Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, κ. Fariz Rzayev