Δεύτερη η Ρεμπούλη στον Ημιμαραθώνιο

Αν και στις γυναίκες το φαβορί για τη νίκη στον Ημαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή ήταν η Ράνια Ρεμπούλη, αυτή που τελικά έκοψε πρώτη το νήμα ήταν η Ελευθερία Πετρουλάκη.

Η αθλήτρια του Τάκη Γερακού διένυσε την απόσταση σε 1.20.01 και πανηγύρισε την μεγαλύτερη - μέχρι σήμερα - διάκριση της καριέρας της. Η αθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, επηρεασμένη από τον τραυματισμό που την ταλαιπωρεί από το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, ακολούθησε στη δεύτερη θέση σε 1.20.26 και στην τρίτη ήταν η Ντενίζ Δημάκη σε 1.23.56.

"Φέτος συμμετείχα για πρώτη φορά στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και κατάφερα να πάρω τη νίκη μετά από μία μεγάλη και δύσκολη μάχη απέναντι σε μία σπουδαία αντίπαλο όπως είναι η Ράνια. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την νίκη μου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε στη διαδρομή και μας έδινε δύναμη για να φτάσουμε μέχρι τον τερματισμό", είπε η Πετρουλάκη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.  

Από την πλευρά της η Ράνια Ρεμπούλη, δήλωσε: "Είχα έναν τραυματισμό ο οποίος με πήγε πίσω. Δεν σας κρύβω ότι μέχρι την Παρασκευή δεν ήξερα αν θα πάρω μέρος στον αγώνα ή όχι. Ήρθα, έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και τώρα ετοιμάζομαι για τη Βιέννη όπου θέλω να πιάσω το όριο για το Βερολίνο.

Συγχαρητήρια στην Ελευθερία για τη νίκη της, αλλά και στην Ντενίζ που είναι παλιά καραβάνα". Τέλος η Δημάκη σχολίασε: "Για μένα το σημαντικότερο απ' όλα είναι ότι είμαι και πάλι εδώ. Πήρα μέρος στον αγώνα για μία ακόμα χρονιά. Φυσικά, είναι σημαντικό ότι βρίσκομαι και στο βάθρο με την τρίτη θέση. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας αλλά είμαι ικανοποιημένη. Χαίρομαι επίσης που κάθε χρόνο ο κόσμος αγκαλιάζει περισσότερο τη διοργάνωση".

Να σημειωθεί πως στους Άνδρες νικητής ήταν ο Κώστας Γκελαούζος με 1.08.30 και τον ακολούθησαν ο Γιώργος Τάσσης με 1.09.23 και ο Χριστόφορος Μερούσης με 1.09.49. Ο Μιχαήλ Χατζηιωάννου του ΑΟ Σύμης ήταν 20ος με 1.19.22.