Παρέμβαση του Δημάρχου Κω στο Υπουργείο Πολιτισμού

“Το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ταμεία Αρχαιολογικών Πόρων εισπράττουν χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο από τους αρχαιολογικούς χώρους της Κω.

Οφείλουν άμεσα να διαμορφώσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σταδιακής αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από το σεισμό, στα μνημεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Κω. Το νησί μας διεκδικεί το αυτονόητο, αυτό που δικαιούται” επισημαίνει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Πολιτισμού και την Πρόεδρο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων κ. Χατζηπέτρου, ο Δήμαρχος Κω θέτει ζήτημα χρηματοδότησης των έργων αποκατάστασης στα μνημεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Κω από πόρους του ΥΠΠΟ και κυρίως από πόρους του Ταμείου, που θεωρητικά πρέπει να διατίθενται για αυτό το σκοπό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Κω συνεργάστηκε με την αρχαιολογική υπηρεσία στο ζήτημα της καταγραφής των ζημιών, αμέσως μετά το σεισμό.

Ο Δήμαρχος Κω ζητά ενημέρωση για τον προγραμματισμό των έργων αποκατάστασης και τονίζει ότι ο Δήμος Κω είναι στη διάθεση του Υπουργείου και της αρχαιολογικής υπηρεσίας για να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση και να παράσχει κάθε σχετική διευκόλυνση.