Πέντε χρόνια κάθειρξη σε τσιγγάνο για κλοπές

Ποινή κάθειρξης 5 ετών επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 26χρονο αθίγγανο που κατηγορούνταν για διακεκριμένες κλοπές.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος είχε συλληφθεί πέρυσι το καλοκαίρι και κατηγορείται ότι στις 28 Ιουλίου 2017 αφαίρεσε ένα ποδήλατο με το οποίο αφού έκανε τις … βόλτες του, το εγκατέλειψε αφού όμως προηγουμένως έκλεψε ένα φορτηγό που ανήκει σε 50χρονο ημεδαπό.

Ωστόσο ούτε και αυτό τον … ικανοποίησε και το παράτησε, ενώ η «δράση» του συνεχίστηκε με την κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου τα ξημερώματα της 29ης Ιουλίου από 19χρονη Ιταλίδα η οποία βρισκόταν έξω από μπαρ της περιοχής μας.

Το κινητό και το φορτηγό εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ σε ότι αφορά τον 26χρονο ΡΟΜΑ συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Μετά την απολογία του ο αθίγγανος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, όπου και θα επιστρέψει μετά την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο αποφάσισε ότι η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.