Ροδήλιος: «Η ποδηλασία στην θέση που πρέπει να έχει…»

Το θέμα ορισμού νέου προέδρου στην ΤΕ-ΕΟΠ Δωδεκανήσου αλλά και αυτό της πραγματικής ανάδειξης της ποδηλασίας με αναπτυξιακό γνώμονα, αφορούν την επιστολή του Ροδήλιο προς την Ελληνική Ομοσπονδία.

Αυτή έχει όπως παρακάτω:
«Θέμα: Ορισμός Προέδρου Τ.Ε. Δωδεκανήσου

Κύριε Πρόεδρε,
Καταρχήν θέλουμε να ξεχάσουμε το συντομότερο δυνατό την τελευταία πενταετία και την διοίκηση Χαλκιοπουλου Ανδρέα, που ήταν κατώτερη των περιστάσεων και για δεύτερη φορά επί προεδρίας του, η Τ.Ε.Δ. τελμάτωσε την ποδηλασία στα Δωδεκάνησα, με αποκορύφωμα την μη διεξαγωγή του τοπικού πρωταθλήματος δρόμου, μικρών κατηγοριών 2017, τραυματίζοντας τις ευαίσθητες ψυχές, των μικρών αθλητών.

Κατά δεύτερο με την επιστολή σας προς τα σωματεία της Τ.Ε.Δ. για κοινή πρόταση προέδρου, δείχνετε να ξεκινάτε ως νέα διοίκηση με «δημοκρατικές διαδικασίες», δεν συμπορεύεστε με ψευτό-παράγοντες που εμφανίστηκαν… από το πουθενά στο άθλημα, με μοναδικό «σκοπό» την εδραίωση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, ή γονείς που θέλησαν να προωθήσουν αγωνιστικά, αλλά εντελώς αναξιοκρατικά τα παιδιά τους ...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η ποδηλασία δεν είναι η ποδηλασία που ονειρευόμαστε. Δεν υπάρχει, όμως, επίσης αμφιβολία ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ' το να παλέψουμε για να την αλλάξουμε. Εμείς το Δ.Σ. του Ροδήλιος δίνουμε καθημερινή μάχη για την ανάπτυξη και εξάπλωση του αθλήματος, διοργανώνοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά με μεγάλο κόστος, δυο διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες, σε μια δύσκολη περίοδο για όλη την χώρα.

Εμείς οι παράγοντες της ποδηλασίας πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και μόνο με προγραμματισμό και καλή πρόθεση από άλλους που ασχολούνται με το άθλημα και πάντα με γνώμονα το καλό του αθλήματος, θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε την ποδηλασία στην θέση που πρέπει να έχει ως ευρωπαϊκή χώρα.

Κλείνοντας είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η διοίκηση της ομοσπονδίας μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει ποιος μπορεί να διαχειριστεί τις τύχες του αθλήματος στην Τ.Ε. Δωδεκανήσου.

Με αθλητικούς Χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Παπασταματάκης Ιωάννης
Ο Γεν. Γραμματέας
 Λεσιώβας Αποστόλης»