Αθώοι οι δύο Ροδίτες επιχειρηματίες που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση

Αθώοι κρίθηκαν δύο επιχειρηματίες του νησιού μας οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση.

Η δίκη έγινε την περασμένη Παρασκευή 16 Μαρτίου και η απόφαση λήφθηκε χθες οπότε και το δικαστήριο απάλλαξε από κάθε κατηγορία τους δύο επιχειρηματίες κρίνοντας τους αθώους λόγω αμφιβολιών.
Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Παντελής Αποστολάς και πολιτική αγωγή ο κ. Ιωάννης Χαρίτος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η υπόθεση αφορά την συναλλαγή που είχαν με προμηθευτή κοσμημάτων οι δύο επιχειρηματίες, με τον οποίο κατηγορούνταν ότι είχαν μία οικονομική διαφορά ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.

Οι δύο άνδρες αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονταν και δήλωσαν πως αναγνωρίζουν μία διαφορά με τον προμηθευτή τους της τάξης των 18000 ευρώ που φέρεται να προέκυψε από την διάθεση κοσμημάτων.

Ειδικότερα το 2005 ο προμηθευτής φέρεται να έδινε κοσμήματα στους δύο επιχειρηματίας και μετά την πώληση εκείνοι θα του έδιναν τα χρήματα που κόστιζε η αγορά τους. Στο πλαίσιο των συναλλαγών αυτό φέρεται να προέκυψε και η οικονομική τους διαφορά για την οποία και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη.