«Αγώνες αυτοκινήτου ό,τι και να γίνει, στη Ρόδο…»

Χθες το μεσημέρι στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου, παρουσίαση ουσιαστικά των αγώνων αυτοκινήτου, προγραμματισμένων να γίνουν στο νησί μας τον ερχόμενο Μάιο.

Ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος έδωσε το σύνθημα για έναν αγώνα επανεκκίνηση αυτών της δεκαετίας του 50’, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ώστε η Ρόδος να προβληθεί όπως πρέπει και να αποτελέσει κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τη χώρα μας. Μάλιστα δεν έδειξε διατεθειμένος να …εκτεθεί ξανά μέσα από τις συναντήσεις του στην Αθήνα, κάνοντας τις κατάλληλες κινήσεις για την επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της όλης παρουσίασης τέθηκε και κυριάρχησε το ζήτημα της ένταξης των αγώνων στο πρωτάθλημα της χώρας για την προσέλκυση των σημαντικών οδηγών απ’ όλη την Ελλάδα γι’ αυτόν.

Ο Φώτης Χατζηδιάκος τόνισε πως,  ό, τι και να γίνει, οι αγώνες θα διοργανωθούν στο νησί και θα πραγματοποιηθεί κάθε προσπάθεια ως προς την ένταξή τους στο πρωτάθλημα ώστε να φτάσουν στο επιθυμητό ανώτερο επίπεδο.
 


Μαζί με τον δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Πόκκιας ως πρόεδρος της επιτροπής των αγώνων, Βασιλική Παπαδημητρίου-Ξεπαπαδάκη και Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

Εκεί επίσης ήταν ο πρώην υπουργός, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Κρεμαστινός, όπως και ο  αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος.

Στην αίθουσα επίσης εκπροσωπήθηκαν η Πολεμική Αεροπορία, η Ελληνικής Αστυνομία με το τμήμα Τροχαίας Ρόδου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμενικό Σώμα, καθώς επίσης πλήθος εθελοντικών ομάδων, που θα συνδράμουν για την επιτυχία της διοργάνωσης στο νησί.

Να σημειωθεί πως σε ό, τι αφορά τις ημερομηνίες, στις 5-6 Μαΐου θα γίνει το σιρκουί στο αεροδρόμιο των Μαριτσών, 12-13 του μήνα το Drift στην πλατεία Δημαρχείου και 19-20 το ράλι με αυτοκίνητα εποχής.
Χαρακτηριστικές ήταν οι τοποθετήσεις κατά σειρά των  παρευρισκομένων, και σημαντικών προσωπικοτήτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας, για τους αγώνες:

-Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, στάθηκε στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θ’ αναζωογονήσει, όπως και κάθε σημαντικό αθλητικό γεγονός, το νησί της Ρόδου,  μέσω της προβολής, αποκτώντας ξανά δυναμική. Τόνισε πως οι Ιταλοί στο παρελθόν θέλησαν να κάνουν τη Ρόδο ένα νέο Μόντε Κάρλο και καλό θα είναι η διοργάνωση αυτή να εδραιωθεί αφού εδώ δεν υπάρχει …στενή αντίληψη όπως σε άλλες περιοχές.

-Ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης αναφέρθηκε στη στρατηγική που ξεκίνησε χρόνια πριν με την ιεράρχηση των στόχων σε ό, τι αφορά τον αθλητισμό χωρίς μιζέρια ώστε να προκύψουν οι σημαντικές διεθνείς επιτυχίες αλλά και η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων.
Τόνισε επίσης πόσο σημαντικός είναι ο θεματικός τουρισμός , δίνοντας το σύνθημα επανεκκίνησης για μια άλλη σημαντική πορεία της χώρας στον τομέα αυτόν.

- Ο Νίκος Πασαλής, πρόεδρος Startline  -διοργανωτής Circuit Μαριτσών, είπε πως, ακόμα και πριν δέκα χρόνια γίνονταν αγώνες στη Ρόδο, ενώ τώρα είναι μια καλή ευκαιρία για την πραγματοποίησή τους ξανά  σε υψηλό επίπεδο και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια.

- Ο Γιάννης Κουφός, πρόεδρος ΣΥΜΑΡ- συνδιοργανωτής  Circuit Μαριτσών  Drift, γνωστοποίησε κι επισήμως πια τη στήριξη σε κάθε διοργάνωση στη Ρόδο με χαρά και από τους ανθρώπους του νησιού, προς την επιτυχία.

-Ο Μανώλης Διακάκης ως πρόεδρος της ΦΙΜΑ και διοργανωτής του drift  σημείωσε το πόσο σημαντικοί είναι οι αγώνες στα Μαριτσά και για τους τουρίστες του νησιού, προκειμένου και οι ίδιοι να γνωρίσουν από κοντά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

-Ο Μιχάλης Μουζούκης, πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορικών Αυτοκινήτων αναφέρθηκε στους παλαιούς αγώνες, που κάθε χρόνο γίνονται ξανά πραγματικότητα όπως το 24 ώρες Ελλάδα, αποκτώντας λάμψη, όπως θα γίνει και με τη Ρόδο.

-Ο Γιώργος Πουσαίος από την Dielpis Formula 1 έθεσε τις βάσεις μέσω αυτής της συνάντησης για μια συμπόρευση επιτυχίας με την επέκταση των αγώνων που αγκαλιάζονται απ’ όλη την κοινωνία με εμπνευστή τον Θανάση Παπαθεοδώρου.

-Ο Τάκης Κουτσίκος, οδηγός αγώνων, έδωσε το δικό του σύνθημα ώστε  μέσα από τη συλλογική προσπάθεια να γίνει κάτι καλό σχετικό με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στη Ρόδο.

-Ο Ροδίτης οδηγός αγώνων Ανδρέας Χαλκιόπουλος έθεσε πολλά σημαντικά θέματα υπόψιν των παρευρισκομένων σχετικά πάντα με την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο νησί. Ένα απ’ αυτά είναι η κατασκευή πίστας τουριστικής προβολής, όπως είχε βρεθεί ο κατάλληλος χώρος στη Νότια Ρόδο πριν κάποια χρόνια αλλά και η χρήση της πίστας των Μαριτσών από τους οδηγούς της Ρόδου για προπονήσεις, αφού αυτό είναι πια επιβεβλημένο ώστε να μειωθούν δραστικά τα τροχαία δυστυχήματα.

-Ο Χαράλαμπος Κόκκινος, αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου έδωσε τα συγχαρητήριά του στο δήμαρχο Ρόδο και τόνισε ότι αν όλοι προχωρήσουμε ενωμένοι θα επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος, αφού η Ρόδος πληροί τις προϋποθέσεις για τη διοργάνωση αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όλοι όσοι ήταν προσκεκλημένοι και κάποιοι απ’ αυτούς στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου:
-Κύρκος Λεωνίδας Πολυπρωταθλητής Ελλάδος οδηγός αγώνων
-Κουτσίκος Τάκης οδηγός αγώνων
-Καϊταντζής Γιώργος οδηγός αγώνων
-Χαλιβελάκης Εμμανουήλ ) οδηγός αγώνων

-Παπαδόπουλος Γιάννης Μάριος (Δημοσιογράφος ΟΤΕ ΤV – Car & drive)
-Φωτεινέλης Στράτος (Εκφωνητής Αγώνων  - Radio κανάλι 1 Πειραιά – Αttika TV)
-Κύρτσος Χρήστος (Εκδότης Free Sunday)
-Πασαλής Νίκος (Πρόεδρος Startline  Διοργανωτής Circuit Μαριτσών)

-Μουζούκης  Μιχάλης (Πρόεδρος Συλλόγου ΙΣτορικών Αυτοκινήτων)
-Διακάκης Μανώλης (Πρόεδρος ΦΙΜΑ Διοργανωτής Drift)
-Κουφός Γιάννης (Πρόεδρος ΣΥΜΑΡ- Συνδιοργανωτής  Circuit Μαριτσών  Drift)
-Παπανικήτας Μανώλης (Σκηνοθέτης ΕΡΤ)

-Βαλυράκης Σήφης (πρώην Υπουργός)
-Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη (Ζωγράφος)
-Θανάσης Παπαθεοδώρου (Αρχιτέκτων  Μηχανικός –CEO DIELPISFORMULA1 )
-Ελένη Δημητροπούλου (Αρχιτέκτων Μηχανικός – Γενική Γραμματέας Διέλπις)
-Γιώργος Πουσσαίος (πρ. Δήμαρχος Ίου – πρ. Αντιπεριφερειάρχης Ν.Αιγαίου-πρ. -Γενικός Γραμματέας Υπ. Τουρισμού)