Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η Πειθαρχική αποφασίζει

Με την υπόθεση του διακοπέντος αγώνα του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας ανάμεσα στον Ηρακλή Λάρδου και την Τήλο θα ασχοληθεί σήμερα η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΔ, η οποία αναμένεται να καλέσει σε απολογία τα δύο σωματεία και για διευκρινίσεις τους αξιωματούχους του ματς. 

 Με τοποθέτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο ποδοσφαιριστής της Τήλου, Μερκούρος Μόσχος, υπεραμύνθηκε ξανά της απόφασης η ομάδα του να αποχωρήσει από το γήπεδο της Λάρδου πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα, τονίζοντας πως η απόφαση της Π.Ε. θα έχει βαρύνουσα σημασία για την εξαφάνιση ή την εξάπλωση της βίας. 

Η αντίδραση του σωματείου της Λάρδου ήταν άμεση. Η διοίκησή του καταδικάζει μεν την είσοδο φιλάθλου στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο την χαρακτηρίζει μεμονωμένο γεγονός και αφήνει αιχμές, τόσο για τον τραυματισμό του Ηρακλή Σακελλάρη τον οποίο εμμέσως αμφισβητεί, όσο και για τη συμπεριφορά ποδοσφαιριστών της Τήλου στη φάση του τέταρτου γκολ του Ηρακλή, οπότε και το ματς εκτροχιάστηκε. Οι δύο τοποθετήσεις: 
                                                  
Ο Μερκούρης Μόσχος   
 «Επειδή έχουν γραφτεί διάφορα ακόμα και για – 10 ακούσαμε, να ξέρετε ότι όποια και να είναι η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπή όσο έχω εγώ τα ηνία της ομάδας μαζί με τον Κυριάκο Σακελλάρη, σε τέτοια φαινόμενα εμείς πάλι θα πάρουμε την ομάδα και θα φύγουμε και δεν μας σταματάει ακόμα και -30 να μας βάλουν.

Να ξέρετε ακόμα ότι σε περίπτωση τιμωρίας της ομάδας μας θα υπάρχει το δεδικασμένο, θα επιτρέπει την είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο για εκφοβισμό, θα επιτρέπει την απώθηση παικτών από φιλάθλους με τις ομάδες να μην μπορούν να αντιδράσουν γιατί θα φοβούνται το δεδικασμένο της δικιάς μας ομάδας. Γι’ αυτό κύριοι της Πειθαρχικής Επιτροπής νομίζω ότι η απόφαση που θα πάρετε θα έχει βαρύνουσα σημασία για την εξαφάνιση ή την εξάπλωση της βίας».
                                          
 Η ανακοίνωση του Ηρακλή Λάρδου 
«Θέλουμε να καταδικάσουμε τη μεμονωμένη εισβολή του φιλάθλου στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στον Ηρακλή Λάρδου. Περιστατικό που ουδέποτε έχει συμβεί στην ιστορία του Ηρακλή Λάρδου. Ο Ηρακλής έχει πάντα άριστες φιλοξενίες με όλες τις ομάδες. Η δική μας ομάδα έχει μέσο όρο ηλικίας 18,5 έτη και οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές μας είναι ανήλικοι. Η Τήλος από την άλλη, έπαιζε σαν γηπεδούχος, με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα στους νεαρούς αθλητές μας. 

Ο κ. Μόσχου οφείλει να μας εξηγήσει για ποιο λόγο ο ποδοσφαιριστής της ομάδας του που επικαλείται πως τραυματίστηκε από φίλαθλο, δεν δέχθηκε να πάει στο νοσοκομείο με τη συνοδεία του γιατρού της αναμέτρησης. Επίσης, πώς γίνεται μία ομάδα που μόλις έχει ολοκληρώσει μία μεγάλη ανατροπή στο σκορ και προηγείται με 4-3, να ωθεί τους φιλάθλους της να κάνουν φασαρίες; Να μας εξηγήσει επίσης, πώς κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών μας στο 4ο γκολ, δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας του (Ηρακλής Σακελλάρης, Μερκούρης Μόσχου), κυνηγούσαν τον σκόρερ μας και ένας εξ αυτών τον έπιασε από τον λαιμό; 

 Μήπως προκάλεσαν μόνοι τους όσα επακολούθησαν; Τέλος, θέλοντας να απαντήσουμε στα όσα αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Μόσχου, αναφέρουμε τα εξής:  Σε ποια προστασία από τους κυρίους Εγγλέζο και Σταυριανό αναφέρεστε εφόσον δεν έγινε απολύτως τίποτα; Όταν τονίζει πως τέτοια περιστατικά πρέπει να εξαλειφθούν από τους αγωνιστικούς χώρους, πώς ο ίδιος απειλούσε πως θα τα ξαναπούμε στην Τήλο;»